AKP Türkiyesi: Cenaze kaçırma, cemevine abluka, halka saldırı...

AKP Türkiyesi: Cenaze kaçırma, cemevine abluka, halka saldırı...

Hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin Kayseri'ye uğurlanması öncesinde Gazi Cemevi polis ablukasına alındı, mahalleye giriş çıkışlar polis tarafından kapatıldı. Polis saldırısında çok sayıda yurttaş gözaltına alındı.

İleri Haber

Konser yasakları ve Grup Yorum üstündeki baskının kaldırılması talebiyle 323. gün boyunca ölüm orucunda olan ve eylemini sonlandırdıktan 2 gün sonra hayatını kaybeden İbrahim Gökçek'in cenazesinin uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi polis ablukası altına alındı. Yurttaşların cemevine girmesine izin vermeyen polis, cenazeyi almak için bekleyenlere biber gazıyla saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi’nde yapılmak istenen yürüyüş engellendi. Gazi Cemevi polis ablukasına alınırken, yüzlerce polis cemevine girişlere vermedi. Yine cemevine gazlı saldırıda bulunan polis, Gökçek'in cenazesini kaçırdı.

Polis saldırısı sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Öte yandan Kayseri'de toprağa verilecek olan İbrahim Gökçek'in cenazesinin, İstanbul'un Ankara yönlü çıkışında Kurtköy'deki bir benzin istasyonunda ailesine teslim edileceği belirtildi.

POLİS SALDIRISI SONRASINDA CEMEVİNDEN GÖRÜNTÜLER

(Fotoğraflar: Gazete Fersude)

GÖZALTILAR GAZİ KARAKOLU VE VATAN EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ

Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, gözaltına alınanların Gazi Karakolu ve Vatan Emniyet'e götürüldüğü belirtildi. Gazi Karokolu'na götürülen 2'si çocuk 26 kişiye "sosyal mesafe ihlali"nden 1000'er lira para cezası keslip serbest bırakılacağı kaydedildi. Vatan Emniyet'e götürülenler arasında Hakın Hukuk Bürosu avukatları da var.