AKP Türkiyesi: 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 5 binden fazla kişi başvurdu

AKP Türkiyesi: 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 5 binden fazla kişi başvurdu

Adıyaman'da Adalet Bakanlığı'nın açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 1143'ü üniversite mezunu olan 5 bin 217 kişi başvurdu.

AKP iktidarı işsizliğin azaldığını iddia etse de, Adıyaman'da Adalet Bakanlığı'nın açtığı temizlik görevlisi kadrosuna yapılan başvurular Türkiye'deki vahim tabloyu gözler önüne serdi. Bakanlığın açtığı  9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna 4 günde toplam 5 bin 217 kişi başvurdu. Başvuruda bulunanların 156'sı lisans, 987'si ön lisans olmak üzere 1143'ü üniversite mezunu.

600 bin nüfuslu Adıyaman'da sadece İŞKUR'a kayıtlı 34 bin 690 işsiz var. Kayıtlı olmayan işsizler ve pandemi sürecinde iş yerini kapatıp işsiz kalanlar ise bu sayının dışında bulunuyor.

19 YILDA GELİNEN TABLO

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Türkiye'nin tek gündemi işsizlik ve yoksulluk. 5 bini aşkın kişinin hayali temizlikçi olmak. Bunlardan bini aşkın kişi de üniversite mezunu. İşte,19 yılda Türkiye'nin geldiği tablo bu” dedi ve şunları söyledi:

“Şubat 2020 tarihi itibarıyla 17 bin 807 erkek, 16 bin 883 kadın olmak üzere Adıyaman'da İŞKUR'a kayıtlı toplam işsiz sayısı 34 bin 690 kişidir. Kayıtlı olmayan işsizler, pandemi sürecinde iş yerini kapatmak zorunda olanlar ve işsiz kalanlar bu sayının dışındadır. Bu yurttaşlarımızda hesaba katıldığında Adıyaman işsizlikten kırılıyor diyebiliriz.”