AKP Türkiyesi: 200 kişilik iş ilanına 52 bin başvuru

AKP Türkiyesi: 200 kişilik iş ilanına 52 bin başvuru

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı 200 kişilik personel alımı ilanına, 45 bini üniversite mezunu olan 52 bin kişi başvurdu. Başvurular devam ediyor.

 

AKP iktidarında gittikçe derinleşen ekonomik krizin emekçilere yansıması günden güne artıyor. İktidar, işsizliğin azaldığını iddia etse de Adana Büyükşehir Belediyesi'nin operatör şoför, ağır vasıta şoförü, büro elemanı ve park bahçelerde görevlendirmek üzere 200 personel alımı için verdiği ilana, şu ana kadar 52 bin kişinin başvurması işsizliğin boyutunu gözler önüne seriyor. İlana başvuranların 45 bin ise üniversite mezunu.

Başvuruların devam etmesi nedeniyle bu sayının daha da artması beklenirken Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, “Ülkenin geldiği nokta ne yazık ki bu. Belediyeler, bu işsizliğin altında eziliyor” dedi.

'BELEDİYELER OLARAK BUNUN ALTINDA EZİLİYORUZ'

Karalar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“200 eleman alacağız, şu ana kadar 52 bin kişi başvurdu. Bunların yüzde 90'ını da üniversite mezunları oluşturuyor. Şimdi bu üniversite mezunlarına hangi işi vereceğiz? Bir kere uzmanlık alanları farklı. Mesela kadın, erkek sosyal bilimler mezunu başvuruyor, onu park bahçelerde mi görevlendireceğiz, ağır vasıta şoförü olarak mı? Bu kadar çok üniversite kurulursa ve ona göre iş alanı yaratılmaz ise ülkenin geleceği nokta bu olur. Gençler ne yapsın, çaresiz. Biz de mümkün olduğunca el uzatmaya çalışıyoruz ama bir noktadan sonra tıkanıyor.  Biz de, belediyeler olarak bunun altında eziliyoruz.”