AKP tepkiler sonrası uyuşturucu kararında geri adım attı

AKP tepkiler sonrası uyuşturucu kararında geri adım attı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP’nin Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kurulması önerisine karşı çıkan AKP tepkiler üzerine geri adım attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde CHP’nin Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kurulması önerisine karşı çıkan AKP gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

AKP grubu, Mayıs ayında İBB’de “Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Daire Başkanlığı” kurulmasını önereceklerini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da karşılıklı mütalaa ve doğruyu bulma çabasının güzel bir sonuç vermesini sevindirici bulduğunu söyledi. AKP grubu, İmamoğlu’nun aylık öğrenci kartının 85 TL’den 50 TL’ye indirme vaadine karşılık aylık ücretin 40 TL’ye indirilmesini teklif edeceğini de açıkladı.

Sözcü'den Özlem Güvenli'nin haberine göre, İmamoğlu “Karşılıklı mütalaa ve doğruyu bulma çabası bugün güzel bir netice vermiştir. Komisyon ismi her iki grubun da savunduğu bir tezle birleştirilmiş bir isme dönüştürülecektir. Oluşan duyarlılık güzeldir. Aynı anlayışı toplumun şu anda en fazla gündemde tutması gereken cinsiyet eşitliği konusunda da yaparak teklif edilen Cinsiyet Eşitliği Komisyonunu önerisini gruplar olarak tartışarak meclise taşıyabilirsiniz diye düşünüyorum. Talep edilen şey doğru olduğu taktirde uzlaşmayla iyi netice verdiğini bir kez daha yaşadık” şeklinde konuştu.