AKP tam anti-emperyalizm diyordu: NATO gemileri Sarayburnu'na demirledi

AKP tam anti-emperyalizm diyordu: NATO gemileri Sarayburnu'na demirledi

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG2) mensubu TCG Gaziantep ve HMS Duncan gemileri, Sarayburnu Limanı'na demirledi

Tuğamiral Mike Utley yaptığı açıklamada, gemilerin askeri ya da başka bir kriz durumda yardım gerektiğinde en yüksek hazırlık seviyesinde, ilk çağrılacak ve ilk reaksiyon gösterecek görev grubu olduğunu ifade etti. 

GÖREV YASA DIŞI GÖÇÜ DURDURMAK

Utley, “Gemilerin ikinci rolü yasa dışı göçü durdurmaktır. Yasa dışı insan kaçakçıları göçmenlerin Avrupa'ya ulaşma konusunda en iyi yolun deniz olduğunu söylemektedir. Ne yazık ki, bu güvenli değildir. Birçok göçmen bu fikri canlarıyla ödemektedir. Göçmenlerin Avrupa'ya kaçışını engellemek için beraber çalışmaktayız. Bu yasa dışı faaliyetleri tespit edip, yasaklayıp, denizlerin güvenliğini sağlamaktır. Son rol olarak ziyaretler gerçekleştirerek müttefik ülkeler desteklenmektedir. Bu ziyaretlerde NATO, fikirlerini paylaşmaktadır ve denizlerdeki güvenliği artırmaktadır" dedi. 

Utley'in ardından söz alan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'nin Başkanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Hasan Özyurt,  “Bir Türk subayı olarak bu liman ziyaretinin müttefiklerimiz için, en iyi şekilde geçmesi için çaba harcıyoruz" ifadelerini kullandı.