AKP Sözcüsü Ünal’dan ‘erken yerel seçim’ açıklaması

AKP Sözcüsü Ünal’dan ‘erken yerel seçim’ açıklaması

Bundan üç ay önce ‘erken seçim gündemimizde yoktur” deyip birkaç gün sonra seçim ilan eden AKP’nin Sözcüsü Mahir Ünal, yerel erken seçimlere ilişkin de aynı ifadeleri kullandı: Bizim gündemimizde erken seçim bulunmamaktadır.

AKP kulislerinden taşarak, ana akım medyada da sık sık gündeme getirilen erken yerel seçim tartışmaları son sürat devam ediyor.

Bugün konuya ilişkin basına bir açıklama yapan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, her erken seçim öncesi iktidar partisinin yaptığı tanıdık açıklamayı yaparak "Türkiye erken seçim ya da erken seçim tartışmalarından çıkmıştır. Bizim gündemimizde erken seçim bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

24 Haziran baskın erken seçim kararını alan partinin sözcüsünün, kararı kendileri almamış gibi konuşması ise şaşkınlık yarattı.

BOZDAĞ “ERKEN SEÇİM YOK DEMİŞTİ”, AY BİTMEDEN SEÇİM İLAN EDİLMİŞTİ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ilan edildiği 18 Nisan’dan bir iki gün öncesine kadar “Gündemimizde erken seçim yok yok yok, daha kaç kez söyleyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Erken seçimin yapılmayacağını, seçimlerin zamanında yapılacağını söyleyen Bozdağ 24 Haziran’ın ilan edilmesinden birkaç gün önce "Biz çok net söylüyoruz, seçimler AK Parti döneminde her daim vaktinde oldu, 2019’da vaktinde olacaktır, erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Birkaç gün sonra seçim ilan edilmesinin ardından ise Bozdağ, “Seçimin erkene alınması, Türkiye üzerinde kirli hesap yapan herkesin hesabını bozan bir adım olmuştur” savunmasını yapmıştı.