AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten bağış açıklaması: Bağışçıyla Kızılay arasında mesele

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten bağış açıklaması: Bağışçıyla Kızılay arasında mesele

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrasında vergi kaçırarak Ensar'a aktarılan 8 milyon dolar hakkında açıklama yaptı.

MYK toplantısı sonrasında konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kızılay'dn Ensar Vakfı'na aktarılan ve büyük tepki çeken 8 milyon dolarlık tutar hakkında açıklama yaptı.

Çelik, "Bağışçıyla Kızılay arasında mesele. Çeşitli görüşler ifade edildiğini biliyoruz. Karşılıklı açıklamalar yapıldı. Kızılay ve bağışçıların açıklamalarının üzerine yapacağım bir açıklama yok" şu ifadeleri kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;

"Türkiye son derece önemli bir operasyona imza attı. Hem kendi vatandaşlarımız hem de talep eden komşu ülkelerin vatandaşlarını getirdik. Yüksek bir koordinasyonlar vatandaşlarının can emniyetini sağlayacak bir operasyona imza attı.

Sağlık Bakanlığı gereken tedbirleri aldı.

İDLİP KONUSU

Rejim mutabakat uygun davranmamıştır. Türkiye, Astana mutabakatları çerçevesinde garantör ülke olarak üzerine düşeni yapmıştır. Rus tarafına iki defa bilgi verilmiştir. Rusya tarafının 'bize haber verilmedi' bilgisi doğru değildir. 54 rejim hedefi tamamen imha edilerek 70'den fazla rejim unsuru imha edildi. Karşılık verilmeye devam edilecek. Türkiye'nin uyarıları dikkate alınmazsa bütün Avrupa'yı daha büyük şekilde etkisi altına alacak bir göç tehlikesinin olduğu konusunda herkese uyarılarımızı yapıyoruz.

'ABD TARAFSIZLIĞINI KAYBETTİ'

Artık reform yapamayan, krizleri fırsata çeviremeyen AB'nin, birliğini koruması konusunda çok büyük güçlükler söz konusudur. Reform yapılamadığı için AB, cazibesini yitirmekte ve dağılma gibi bir tehlikeyle karşı karşıya kalmaktadır.

Filistin halkının meşru haklarının hiçe sayıldığı bir planı kabul etmemiz mümkün değil. ABD bununla tarafsızlığını kaybetti.

NE OLMUŞTU?

Elazığ-Malatya Depremi'nin ilk gününde para yardımı çağrısıyla tepki çeken Kızılay'ın, yurtlarındaki tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar bağışta bulunduğu ortaya çıkmıştı. Başkentgaz, paranın 7 milyon 925 bin dolarının Kızılay ile Ensar Vakfı arasındaki yurt protokolü çerçevesinde Ensar'a verilmesi şartıyla Kızılay'a bağışladı. Kızılay da bu parayı Ensar Vakfı'na bağışlamıştı.

Bağışın ortaya çıkmasının ardından Ensar Vakfı'ndan da açıklama gelmişti.

İki yıl önce gerçekleştirilen bu işlemin, Elazığ depremi sonrasında maksatlı bir şekilde çarpıtıldığını savunan vakıf, o parayla ABD'de 'FETÖ'ye karşı yurt binası yaptıklarını duyurmuştu.