AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye bir göçmen kampı değildir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Türkiye bir göçmen kampı değildir

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Afgan sığınmacılara ilişkin konuşan Çelik, "Türkiye'nin göçmen kampı olmadığını" söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda Afganistan’daki son gelişmeleri ve sığınmacı sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Türkiye bir toplama kampı, göçmen kampı değildir. Burası yol geçen hanı da değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarına hakimdir" dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Nerede bir orman yangını olsa buraların imara açılacağı yönünde gerçek olmayan yaklaşımlar ortaya çıkıyor. Oysa ki Anayasa'da zaten bu alanların yine orman alanı olacağı ifade ediliyor. Biz, yıl bitmeden 250 bin fidan dikmiş olacağız.

Maalesef orman yangınları dışında bir de sel felaketi yaşadık. Bazı bölgelere 1 yılda yağan yağış 1 günde yağdı. Öte yandan pandemide aşılama gönüllülük esasına göre devam ediyor. Bu konu tabi siyasetçinin karar verebileceği bir konu değil. Bilim insanları bu konuyu değerlendiriyor ve aşılamanın ne derece önemli olduğunu ifade ediyorlar. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmı da aşılı olmayanlardır. Bu nedenle bilim insanlarının dinlenmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde mesafe alırız.

‘HAFTADA BEŞ GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPILACAK’

2021-2022 eğitim yılı da 6 Eylül'de başlayacak. Bu sene tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak, ders saatleri azaltılmayacak. Ders saatlerinin azaltılmaması öğrencilerin geleceği açısından çok önemli. Mazereti olan öğrenciler EBA üzerinde devam edebilecek.

Afganistan ile ilgili gelişmeler hakkında da, Cumhurbaşkanımızın da verdiği temel mesaj ülkede kapsayıcı bir yönetimin kurulması yönündedir. Bizler uygulamayı yakın bir şekilde takip edeceğiz."