AKP Sözcüsü: 'MHP ile görüş ayrılıkları var'

AKP Sözcüsü: 'MHP ile görüş ayrılıkları var'

Yerel seçimlere dair konuşan AKP sözcüsü Ömer Çelik, MHP ile görüş ayrılıklarının olduğunu, yine de bir takvim belirlenebileceğini söyledi.

24 Haziran seçimlerine ‘Cumhur İttifakı’ adıyla birlikte giren AKP ve MHP’den yerel seçim için de mesajlar geliyor.

Genel seçimler öncesinde dönem dönem aralarında çeşitli gerginlikler yaşanan iki parti arasında yerel seçimlere dair ittifak açıklaması ilk olarak MHP’den gelmişti.

'TARTIŞMALAR SÜRÜYOR'

Geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli, Mart 2019 yerel seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı çıkarmayacaklarını, cumhur ittifakına hazır olduklarını duyurmuştu.

AKP kanadının ittifak sessizliğini ilk bozan parti sözcüsü Ömer Çelik oldu. Çelik, parti toplantısı sonrası yaptığı açıklamasında “MHP ile görüş ayrılıkları var fakat bir takvim olabilir” dedi. 

“AKP’nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil” diyen Çelik, ittifaka dair ise, “Daha yerel seçimlere var, tartışmalar sürüyor” açıklamasını yaptı.

'ULTRA LÜKS UÇAĞIN AÇIKLAMASI: DEVLETLERİN BİRBİRİNE JESTİ OLUR'

Katar'ın Erdoğan'a 'hediye' ettiği öne sürülen ultra lüks uçakla ilgili olarak da konuşan Çelik, "Devletlerin birbirlerine jestleri olur. Türkiye Cumhuriyeti'nin malıdır. Türkiye de pek çok devlete jestlerde bulunmaktadır. Bunu devletlerin birbirlerine karşı olağan jestleri olarak değerlendirmek gerekmektedir" dedi.