AKP Sözcüsü Çelik: Kadına şiddet konusunda hassasız

AKP Sözcüsü Çelik: Kadına şiddet konusunda hassasız

“En hassas olduğumuz konulardan biri kadına şiddet önlenmesi ile ilgili çalışmalardır. Bu konuda parti olarak çok hassasız. Buna müdahale konusunda bin 5'e yakın kurum kuruldu. Tereddütsüz çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir insana şiddet kabul edilemez, ama kadına şiddet hiç kabul edilemez.”

AKP Türkiyesi’nde kadına şiddet ve kadın cinayetlerine neredeyse her gün bir yenisi eklenirken AKP Sözcüsü Çelik ise “En hassas olduğumuz konulardan biri kadına şiddet önlenmesi ile ilgili çalışmalardır” açıklamasında bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecindeki ‘normalleşme’ sürecine ilişkin çıkan görüntüleri değerlendiren Çelik, “Son günlerde ortaya çıkan görüntüler endişe verici. Kazanımların korunması bundan sonra yapacaklarımıza bağlı” dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'in açıklamaları özetle şu şekilde:

‘KADINA ŞİDDET KONUSUNDA HASSASIZ’

- “En hassas olduğumuz konulardan biri kadına şiddet önlenmesi ile ilgili çalışmalardır. Bu konuda parti olarak çok hassasız. Buna müdahale konusunda bin 5'e yakın kurum kuruldu. Tereddütsüz çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir insana şiddet kabul edilemez, ama kadına şiddet hiç kabul edilemez.”

[ih2]

KORONAVİRÜS SALGINI

- “Salgının başından beri 128 ülkeden 80 bin vatandaş Türkiye'ye getirildi. Türkiye derhal kriz yönetimini ortaya koydu, tam bir organizasyon içinde çalışmaları yerine getirmiştir. Büyük ülkeler sıkıntı çekerken biz sorun yaşamadık. Vaka sayıları yükselirse yeniden değerlendiririz. 0 vaka sayısına ulaşmak istiyoruz. Maske takacağız, mesafeyi koruyacağız.”

‘TÜRKİYE KABİLE DEVLETİ DEĞİLDİR’

- “Yunanistan Savunma Bakanı savaşa hazır olduklarını ifade ettiler. Türkiye bir kabile devleti değildir. Hukuk devletidir. Kabile devleti yöneticileri gibi açıklama yapılamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünün tartışılmayacağını herkes bilir. Yunan Bakan'a söylüyorum, bu tarz kötü şakalar yapmayın. Ciddiye alınır bir yanları yok.”

AVRUPA’DAKİ IRKÇI SALDIRILAR

- “Bu tip faşistlere göz yumanlar, eninde sonunda bunlarla yüzleşme durumuyla karşı karşıya kalıyorlar.”

MİLLETVEKİLLİKLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

- “Kesin hüküm gelmeden AYM'ye başvuru olmaz. Meclis'te mahkemenin verdiği karar okundu. CHP tarafından iddia edilen uzman görüşü gibi bir şey kesinlikle dosyada söz konusu değil. Meclis bu işi yapmaya mecburdur.”

CHP’NİN LİBYA AÇIKLAMASI

- “CHP savrulmalarına alışkanız ama darbeci Hafter için 'seküler ve makul yönetim', Serrac yönetimine 'cihatçı' demek tarihi vahim bir hatadır. Sarrac yönetimine destek vermeye devam edeceğiz.”

GAZETECİLERİN GÖZALTINA ALINMASI

- “Gazetecilerle ilgili yargı süreci devam ediyor. Askeri casusluk suçu söz konusu. Soruşturma süreci ile ilgili söyleyeceğim bir şey yok.”

HDP’NİN YÜRÜYÜŞ KARARI

- “Salgın dönemindeyiz. Vatandaşlarımızı riske atacak toplanmaların söz konusu olmaması gerekiyor. Herkesin hassas olması gerekiyor. Biz maske-mesafe diyoruz. Terör örgütü propagandası olmaması gerekir. Terör örgütü lehine propagandaya izin vermeyiz.”

AYASOFYA KONUSU

- “1934'ten beri bu konuda Türk Siyaseti'nde pek çok tartışma yapılmış. İnsanlığa ait bir mirasın, böyle bir abidevi eserin kilise olarak hizmet verdiği dönemden sonra cami haline dönüştürülmüştür. Milletimizin gözünde muazzam bir yeri vardır. Hem insanlık için son derece dönemlidir hem de Ayasofya Cami olarak kalplerde gönüllerde özel bir yere sahiptir. Cumhurbaşkanımızın daha önceki açıklamaları da var. Halen o noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Karar noktasına varıldığında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacaktır. Şu aşamada söyleyebileceğim bir şey yok. Ama vatandaşlarımızın mesajlarını değerlendiriyoruz, farkındayız.”