AKP Sözcüsü Çelik: İmamoğlu medyadan özür dilesin

AKP Sözcüsü Çelik: İmamoğlu medyadan özür dilesin

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisinin açıklamalarına yer vermeyen medya gruplarını isim vererek uyarmasına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik, İmamoğlu'nun "doğrudan aile kavramını hedef aldığını" söyledi ve özür dilemesini istedi. Çelik, İstanbul Barosu'na da tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını yayınlamayan medya gruplarına yönelik tepkisini eleştirdi. CHP’li yetkililerin sık sık açıklamalar yaptığını söyleyen Çelik, “Kamuoyunu sistematik olarak yanıltmaya dönük bir çalışma görüyoruz. Hesap makinesiyle gezeceğinize anayasa ile gezin dememize rağmen” dedi.

‘MEDYA GRUPLARINI TEHDİT ETTİ’

Çelik şöyle devam etti: “CHP’nin adayı medya gruplarını tehdit etmiştir. Ailelerinize sarılın diye açıklamalar yapıyordu, bugün ise insanları aile isimleri vererek tehdit ediyor. Aynı soyadlarını taşıyan geniş bir kesim var. Doğrudan aile kavramını hedef alan, Siyasetçilerin hiç girmemesi gereken konulara giriyor. Hayat koçu gibi konuşacaksınız, sonra da pekçok aileyi isim vererek tehdit edeceksiniz. Son derece şaşırtıcı, basiretsiz ve şuursuz bir yaklaşım. İnsanların ailelerini, eşlerini, çocuklarını hedef gösterecek vahşi bir yaklışma sahiptir. Yanlışlıkla yapılacak bir işe benzemiyor. Bu ailelerden özür dilenmesi gerekir. Çünkü soyadlarını vererek aileleri hedef gösteriyorsunuz. Medyayı eleştirebilirsiniz, bu demokratik haktır. Kimseyi tehdit etmediğiniz sürece her türlü eleştiri haktır.”

‘İSTANBUL BAROSU MARJİNAL PARTİ GİBİ’

AK Parti Sözcüsü Çelik, İstanbul Barosu’nun “İstanbul seçimleri bitmiştir” şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi. Çelik, “Bir baronun, en çok hukuka saygı göstermesi gereken kurumun, adeta marjinal parti gibi davranması, kendi üyelerinin iradelerine ipotek koymuş bir tutum sergilemesi… kendisinin parti olmadığını, hukuk kurumu olduğunu bir kere daha hatırlamalıdır” dedi.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu, medya gruplarıyla ilgili  şunları söylemişti:  “Medya insanların bilgi alma haklarını korumak zorundadır. Bazı medya kanallarını anladık, onları bir kenara koyuyorum. Anadolu Ajansı da dahil” diyen İmamoğlu şöyle devam etti: “Ama bazı aileler, bazı iş insanları var ki onlarca yıl ailelerinin büyüklerinin kurduğu, bugüne getirip taşıdıkları soyadlarıyla Türkiye’ye örnek olmuş iş insanları var. Ben onların patronluğunu yaptığı medya kanallarında sesimin kısılmasını, onlar adına değil, geçmişleri adına, aileleri adına, üzüntüyle takip ediyorum. Rakibimiz adına 10 kişi konuşuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz? Ben basın açıklaması yapıyorum, rakibimiz adına konuşanların cevabını yayınlıyor benimkini yayınlamıyor. Benim söylediğimi insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilir? Böyle adalet olur mu? İsim veriyorum; NTV’yi, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum… İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim.  Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin.”
Hürriyet ve CNN Türk de bu sözlere “İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz” başlığıyla yanıt vermişti.