AKP Sözcüsü Çelik: CHP içindeki mücadele bizi zerre ilgilendirmiyor

AKP Sözcüsü Çelik: CHP içindeki mücadele bizi zerre ilgilendirmiyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "CHP içindeki mücadele bizi zerre ilgilendirmiyor" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda, "Yalan haber üzerinden yapılan yalan siyaset hız kesmeden devam ediyor. Burada bu haberi yapanlar haberin arkasından çekildiler. ‘CHP’li iletti’ bize dediler. Bu haberle birlikte hedef alınan bir CHP’li siyasetçi vardı. O siyasetçi de yalan haber ve yalan siyaset zincirinin CHP Genel Merkezi’nden yürütüldüğünü söylüyor. Cumhurbaşkanımız en güçlü şekilde “Cumhurbaşkanlığından istifa ederim” dedi. Siyasi ahlak bu demektir. CHP içindeki mücadele bizi zerre kadar ilgilendirmiyor " dedi. 

Ömer Çelik'in konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Biz burada Cumhurbaşkanlığı’na atılan komploya cevap veriyoruz. Siyasetin onurunu düşündüğümüz için bunlara cevap veriyoruz. Kendi kendini imha eden bir kurum. Biz isteriz ki rakiplerimiz siyasi akıl kullansınlar. Cevap olarak argo sözlüğünden bazı kelimeler okuyorlar.

Sayın Baykal zamanında, Baykal’a dönük gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı makamını karıştırmak son derece tehlikelidir. CHP Genel Başkanı bir TV programında yalan siyaseti bir şekilde sahiplendi. CHP içinde bir kumpas olduğu ortaya çıktı. Bu habere imza atanlar, yalan siyasetin muhattabı bunu söylüyor. Topu taça atmak gibi bir durum içindeler. Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilemelidirler. Kendi içlerinde helalleşme mi olur bilemeyiz. Bizi hiç ilgilendirmiyor.

Siyasi kodlara zarar veriliyor. Olayın köpürmesi kendilerine destek veren bir TV kanalında genel başkanlarının konuşmasıdır. Medyanın burada ne suçu var? İtibar suikastı yapan rakibe konuşma, medyaya gösterme, Cumhurbaşkanlığı’na da açıklama yapma diyorlar. Milletle barışma şekilde bazı adımlar atıyorlardı. Bugün siyasal genetiklerindeki otoriter ruh ortaya çıktı. CHP'nin kendi iç dinamikleri bunu köpürtüyor. Yalan haberin kaynağı CHP'li kim?"