AKP Sözcüsü Çelik: ABD ile ilişkilerimiz çok daha büyük bir potansiyele sahiptir

AKP Sözcüsü Çelik: ABD ile ilişkilerimiz çok daha büyük bir potansiyele sahiptir

MYK Toplantısı sonrası konuşan Çelik, Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin "Trump'a Türkiye'nin tezleri anlatılmıştır. ABD tarafına her zaman söylediğimiz şey; ikili ilişkilerimiz çok daha büyük bir potansiyele sahiptir" açıklamasında bulundu.

AKP Sözcüsü Çelik, Suriye’ye yönelik harekatın başladığı günlerde Trump tarafından Erdoğan’a gönderilen skandal mektupla ilgili, “Trump'ın mektubu iade edilmiştir, konu kapandı” açıklamasında bulundu.

AKP Merkez Yönetme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

" - KKTC bayrağına karşı yapılan hadsiz ve hudutsuz saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Birkaç provokatörün işi değil sistematik bir faaliyettir.

- Camiler, kiliseler, havralar ortak korumada olmalı. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınıyoruz.

- Otizmli çocukların dışlanmasıyla karşı karşıya kalmıştık. Bütün bunlar her yönüyle soruşturuldu. Neticesinde bütün tedbirler tekrar alındı.

- İhmali görülen okul müdürü ve yardımcısı görevden alındı. Bazı velilerin bilinçsizliğinden kaynaklanan sonuçlar varsa bu giderilecektir. Bütün çocuklar bir evrendir. Hiçbiri birbirinden ayrılamaz.

- Bir kere daha bu sosyal ortamların ele alınması gerçekleştirilmiştir ve oradaki sorumlular görevden alınmıştır.

- Trump'a Türkiye'nin tezleri anlatılmıştır. ABD tarafına her zaman söylediğimiz şey; ikili ilişkilerimiz çok daha büyük bir potansiyele sahiptir.

- Trump'ın mektubu iade edilmiştir, konu kapandı. Birileri bazı kelimeler üzerinden polemik yapmaya devam ediyor.

- Koskoca AB, Rumların marjinal tezlerinin peşine takıldı."