AKP Sözcüsü, Barış Atay'ı hedef gösteren Soylu'ya sahip çıktı; TİP yanıt verdi

AKP Sözcüsü, Barış Atay'ı hedef gösteren Soylu'ya sahip çıktı; TİP yanıt verdi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Süleyman Soylu'nun hedef göstermesinin ardından saldırıya uğrayan Barış Atay’a hakaret etti, Soylu'ya ise sahip çıktı.

İleri Haber

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu’nu ''Dikkat et yakalanma'' diyerek hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sahip çıkarak ''Kişilik haklarını koruyan bir cevap'' ifadelerini kullandı.

Soylu’nun hedef göstermesinin hemen ardından saldırıya uğrayan Barış Atay’a ilişkin “Birisi İçişleri Bakanımızın kişilik haklarına saldıracak, o kişilik haklarını koruduğu için saldırıyı kışkırtmakla suçlanacak. Böyle bir şey olabilir mi? Hepimiz saldırıya tepki gösterelim ama İçişleri Bakanına yapılan saygısızlığı da görelim. Bu ahlaksız bir denklemdir” dedi.

'BİZ DE AYNI CEVABI VERİRİZ'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in Barış Atay’ı ‘terbiyesiz’ olarak nitelediği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bir milletvekili sıfatı taşıyan birisi, bu sıfata yakışmayan bir şekilde İçişleri Bakanımıza 'tecavüzün kollayıcısı' diyor. Bu milletvekilinin ahlaksız sözünü görmezden geliyorlar, sonra İçişleri bakanımızın buna verdiği cevap üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. Birisi çıkıp da böyle bir saygısızlık yaptığı zaman İçişleri Bakanımızın verdiği cevabı aynen veririz. İçişleri Bakanımız doğru yapmıştır.

Bu terbiyesizliği gömeden verilen cevabı şiddetin kışkırtıcılığı olarak görmek ikinci bir terbiyesizliktir. Burada kınanması gereken o milletvekilidir.”

PARLAMENTER SİSTEMİ KÖTÜLEDİ

AKP MYK toplantısı çıkışında yaptığı açıklamada parlamenter sistemi de kötüleyen Çelik şu ifadeleri kullandı:

"CHP sözcüsü başkanlık sistemini eleştirerek İçişleri Bakanımıza atanmış memur diyor. Önlerine fantezi bir metin koyuyorlar, çıkıp onu okudukları zaman siyaset yaptıklarını zannediyorlar. Parlamenter sistem varken onun hiçbir kuralına uymayanlar, vesayetin karargâhı haline gelmiş olanlar bu konuşanlardı. Parlamenter sistem içerisinde anayasa değişikliği çalışmaları yaparken CHP hiçbir meselede çağdaş bir parlamenter sistem nasıl olmalı diye parlak bir fikir öne süremedi."

TİP’TEN ÇELİK’E YANIT

Ömer Çelik’in MYK çıkışı yaptığı açıklamaya Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Türkiye İşçi Partisi’nin açıklamasında “Kadınlar öldürülüyor, şiddete uğruyor. Siz parlamenter sistemi kötülüyorsunuz.  Aydınlar, gazeteciler, avukatlar, siyasetçiler cezaevinde, tecavüzcüler ise sokakta dolaşıyor. Siz halkın vekilini karalıyorsunuz. Alınmayan tedbirler nedeniyle pandemide her gün hekimler, yurttaşlar ölüyor. Siz gerçek rakamları gizliyor, halkı suçluyorsunuz” ifadeleri yer aldı.

TİP, AKP MYK’sine şu üç soruyu yöneltti:

- İçişleri Bakanlığı halka ve temsilcilerine tehdit savurma makamı mıdır?

- Musa Orhan’ın tarafında mısınız, İpek Er’in tarafında mı?

- Pandemiye ilişkin gerçek rakamları ne zaman açıklayacaksınız?