AKP, sınavların incelenmesini 16 kez reddetti

AKP, sınavların incelenmesini 16 kez reddetti

İktidar, TBMM'nin araştırmasını kabul etmedi.

Muhalefetin, ÖSYM'nin sınavlarının incelenmesi için son 12 yılda verdiği 16 teklif iktidar tarafından reddedildi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın denemelerinde yer alan sorularla aynı olduğunun alnlaşılması üzerine sınav iptal edildi ve soruşturma süreci başladı. Geçmişte çalınan sorulardan "FETÖ"yü suçlayan AKP iktidarı bir kez daha eleştirilerin odağında yer alırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) reddedilen önergeler hatırlatıldı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre son 12 yılda; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı sınavların incelenmesine yönelik toplam 16 teklif reddedildi. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 11, İYİ Parti 3, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise bir Meclis Araştırması talep etti. Söz konusu dönemde "muhalif" çizgide bulunan MHP de bir kez araştırılmasını talep etti.

Önergelerde, KPSS ve diğer sınavlardaki şaibe iddialarının açığa çıkarılması, ÖSYM'nin sorunlarının ve alınması gereken önlemlerin tespiti, sınavlardaki hataların nedenlerinin bulunması, hak kaybına uğrayanların tespiti ve mağduriyetlerinin giderilmesi gibi talepler yer alıyordu.