AKP Sıkıştı, 'Alçak' Fransa Yine 'Müttefik' Oldu!

AKP Sıkıştı, 'Alçak' Fransa Yine 'Müttefik' Oldu!

Fransa'da bulunan damat Albayrak, Erdoğan'ın birkaç ay önce yaptığı açıklamaların tersi söylemlerde bulunarak, AKP'nin dış politikadaki ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Fransa Finans Bakanı Bruno La Maire ile bir araya geldi.

Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımların ele alındığı bildirildi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ilk sözü alan La Maire, öncelikle ABD'nin Türkiye ve Avrupa'ya yönelik yaptırımların görüşüldüğünü belirtti.

‘FRANSA DA ‘ÇIKAR’ DEDİ’

Son dönemde özellikle Almanya’da da dile getirilen “Türkiye’nin istikrarı çıkarımızadır” söylemini yineleyen La Maire, "Türkiye'deki durumun istikrara kavuşması Avrupa ve Türkiye'deki herkesin çıkarına. Türkiye'nin mümkün olan her türlü araçla yapısal reformlara devam etmesi hayati önemde. Bu yüzden Fransa ve Türkiye görüşmeleri çok önemli bir görüşmeydi" ifadelerini kullandı.

FRANSA YİNE ‘MÜTTEFİK’ OLDU

Bakan Albayrak, başbaşa ve heyetlerarası geçen görüşmede ABD'nin Türkiye ve AB'ye yönelik siyasi motivasyonla atılan yaptırımların görüşüldüğünü söyledi.

Bakan Albayrak, “müttefikimiz” diye bahsettiği Fransa’yla ortak hareket etme kararı aldıklarını belirtirken, “Fransa dostluğunu esirgemedi” dedi.

‘EURO ÖNEM KAZANIYOR’

Albayrak, şöyle devam etti:

Atılan adımlar ABD itibarını zedelediği gibi yalnızlaştırdı. Dolar, küresel ticarette güvenilir bir enstrüman olma özelliğini kaybetti. Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor.

'İRAN KONUSUNDA AYNI NOKTADAYIZ'

“Türkiye bölgedeki istikrarlı liman olan çok nadir ülkelerden biridir. Bugün bir kez daha bunu ortaya koyduk ki Amerika ve İran konusunda da aynı şekilde düşünüyoruz ve birlikte hareket etme kararı aldık."

‘MÜTTEFİK’ FRANSA MAYIS’TA ‘ALÇAKTI’

Erdoğan 8 Mayıs’ta Fransa’yla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Siz kimsiniz de bizim kutsalımıza saldırıyorsunuz. Biz sizin ne denli alçak olduğunuzu biliyoruz. Yeni tanımadık sizi. Ne kadar bunu yapsanız da sizin kutsallarınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz. Biz sizler gibi aşağılık değiliz. Biz kime, nerede, hangi dille konuşacağımızı biliyoruz. Bugüne kadar hep böyle davrandık bundan sonra da hep böyle devam edeceğiz. Sizler Kur’an'a saldırdıkça sizi alaşağı edeceğiz!".