AKP seçim çalışmalarının masrafını halkın bütçesinden karşılıyor

AKP seçim çalışmalarının masrafını halkın bütçesinden karşılıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Şubat ayı bütçe harcama rakamlarını açıkladı.

Sosyal yardımlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 artarken yıllık 16,1 milyar TL ödeneği olan tarımsal desteklerin 5 milyarı bir ayda kullanıldı.

SEÇİMLER GELDİ, YARDIMLAR ARTTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü aylık bütçe harcama rakamlarını açıkladı. Buna göre, iktidarın “2019 tasarruf yılı” açıklamaları yapılan harcamalarla bütçede karşılığını bulmadı.

Yılın ilk iki ayında tarımsal destekleme ödemelerinde rekor kırıldı. 2019 için ayrılan 16.1 milyarlık tutarın 6.6 milyarı iki ayda kullanıldı. Ocak ayında 1.6 milyar olan tarımsal destek, şubatta 4.9 milyara fırladı. Bu kalemden en yüksek tutar 2.3 milyarla mazot, 1.2 milyar lira ile de buzağı desteğine gitti.

“Sosyal amaçlı transferler” için ayrılan ödeneğin 3 milyar 69 milyonu iki ayda kullanıldı. Bunun 6.4 milyonu “muhtaç ve körlere”, 3 bin lirası vakıf ilgililerine giderken “Diğer sosyal amaçlı transferler” olarak isimlendirilen kalemden yapılan aktarma 3 milyar 63 milyon lira olarak gerçekleşti.

ERDOĞAN'IN MİTİNGLERİ DEVLETİN KESESİNDEN

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine göre devletin tüm olanakları kullanılarak yürütülen seçim çalışmaları sırasında ocak ayındaki 2.6 milyonluk temsil, ağırlama, tören harcaması şubat ayında 12 milyon liraya çıktı.

Bunun yanında siyasi partilere 772 milyon lira aktarılırken seçim giderleri için ilgili kurumlara 4 milyon lira verildi.

DAHA FAZLA