AKP seçim çalışmaları kapsamında 'yardım' kolisi dağıttığı yurttaşların kimlik bilgilerini aldı

AKP seçim çalışmaları kapsamında 'yardım' kolisi dağıttığı yurttaşların kimlik bilgilerini aldı

Seçimlere yönelik propaganda yasağına rağmen Ağrı’nın birçok mahallesinde AKP'liler seçim çalışmaları kapsamında “yardım” adı altında yurttaşlara erzak dağıtarak yurttaşların evlerini ve kimlik bilgilerini kayıt altına aldı.

Ağrı’nın birçok mahallesinde “seçim yatırımı” olarak “yardım” adı altında yurttaşlara erzak dağıtan AKP’liler, evleri ve kimlik bilgileri kayıt altına aldı.

AKP’liler Ağrı’da dün akşam saatlerinde seçim çalışmaları kapsamında Cezaevi, Fatih ve Bulut mahallelerinde polis eşliğinde yardım kolileri dağıttı. Siyah transporter araçlarla mahallelerde “yardım” adı altında ve içinde AKP'li aday Savcı Sayan'ın fotoğrafı olduğu erzak kolileri dağıtan AKP’liler, yurttaşların kimlik fotoğraflarını çekip kayıt altına aldı. Mahallelilerin aktardığı bilgiye göre, AKP’liler ellerindeki tabletlerle yardımı alan kişilerin evleri ve kimlik bilgilerini kaydetti.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre duruma tepki gösteren yurttaşlar araçları mahalleden uzaklaştırarak duyarlılık çağrısı yaptı. Mahalle kıraathanelerinde bir araya gelen yurttaşlar, duruma tepki gösterdi.

'ÖYLE BİR CEVAP VERİN Kİ NEREDEN GELDİĞİNİ ŞAŞIRSIN'

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir twitter hesabından yardım kolilerinin fotoğraflarını şu mesajla paylaştı:

“Şu saat itibari ile Ağrı'nın tüm mahallelerinde siyah transportlarla koli dağıtılıyor. Seçim yasakları ihlal ediliyor. AKP suç işliyor hukuku uygulamakla mükellef olanlar izliyor. Kaybetmenin telaşı ile propaganda yasağına rağmen mahallelerde koli dağıtımına başladılar. Halkımıza çağrımızdır verilen her şey size helali hoş olsun. Ama öyle bir cevap verin ki nereden geldiğini şaşırsın.”