AKP rüşvet skandalının üzerini örtmeye çalışıyor: Neredeyse bir aydır hiçbir adım atılmadı!

AKP rüşvet skandalının üzerini örtmeye çalışıyor: Neredeyse bir aydır hiçbir adım atılmadı!

İktidar toplantısında bakanlar tarafından doğrulanan AKP'li belediyedeki rüşvet skandalıyla ilgili neredeyse bir ay geçmesine rağmen hiçbir adım atılmadı.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

CHP’li Cavit Arı, iktidar toplantısında ortaya çıkan ve bakanların da doğruladığı yolsuzluk olayıyla ilgili bizzat AKP’li Serik Belediye Başkanı tarafından da talep edilmesine rağmen neden bir aydır müfettiş görevlendirilmediğini Meclis gündemine taşıdı. Arı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Neden bir aydır müfettiş görevlendirilmiyor?” diye sordu.

6 Mayıs 2020’de, Antalya ve ilçelerinde yapılacak yatırımlarla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımlarıyla ve sadece AKP-MHP’li milletvekilleri, AKP-MHP’li belediye başkanları ve AKP-MHP’li il/ilçe başkanlarının davet edildiği bir telekonferans toplantısı yapıldı.

İKTİDAR TOPLANTISINDA ORTAYA ÇIKTI

Bu toplantıda Bakan Ersoy’un, Serik Belediyesi tarafından Günübirlik Alanda bulunan işletme sahibinden 500 bin lira alındığını söylemesi üzerine AKP’li Serik Belediyesi Başkanı Enver Aputkan bu rüşvet iddiasını reddetti. Bunun üzerine, toplantıda olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Aputkan’a “Siz değil sizden önceki döneme ait bir olay” diyerek rüşveti doğruladı. Aputkan ise “Her iki bakana da soruyorum, madem şimdi açıkça söylediğiniz rüşveti o zaman biliyordunuz da niye ses çıkarmadınız? Bu konuda neden bir şey yapılmadı?" diye sorarak toplantıyı terk etti.

BAKANLARIN BİLDİĞİ RÜŞVET SKANDALIYLA İLGİLİ HALA ADIM ATILMADI

Sonrasında konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aputkan, İçişleri Bakanlığı’ndan konunun araştırılması için müfettiş talep ettiğini söyledi. Bakanların bilgisi dahilinde olan rüşvet skandalıyla ilgili, Aputkan’ın da çağrısına rağmen henüz bir müfettiş görevlendirilmesi yapılmadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP’li Kumluca Belediyesi’yle ilgili ortaya atılan rüşvet iddialarına İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiğini hatırlattı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Arı, önergesinde şu soruları yöneltti:

- “Kumluca Belediyesine dair yaratılan dedikodular üzerine müfettiş görevlendiren İçişleri Bakanlığı, iki Bakan tarafından da teyit edildiği Serik Belediyesiyle ilgili bir rüşvet olayına, bizzat Serik Belediye Başkanının kendisi tarafından müfettiş talep edilmesine rağmen, neden 1 aydır müfettiş görevlendirmemiştir?”

- “Serik Belediyesiyle ilgili iki bakanın da açıklamasına rağmen, iddialarla ilgili yapılacak araştırmaya neden gerek görülmemiştir?”

- “Serik Belediyesinin AKP’li, Kumluca Belediyesinin ise CHP’li olması müfettiş görevlendirmelerinde etkili olmuş mudur?”

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI DA AKP’Lİ

Serik Belediyesi'nin belediye başkanlığını önceki dönemde de AKP'li Ramazan Çalık yapıyordu.