AKP pası attı, Ağaoğlu kaçırmadı: Koronavirüs günlerinde talan sürüyor!

AKP pası attı, Ağaoğlu kaçırmadı: Koronavirüs günlerinde talan sürüyor!

Tezcan Karakuş Candan, “Dünya ve ülkemiz Covid-19 salgını ile  mücadele ederken rant virüsleri hiçbir yerde ve hiçbir koşulda durmuyor. Bugün dünyamızın mücadele ettiği corona virüs, doğal alanlarımızın, nefes koridorlarımızın, ekolojik eşiklerimizin parçalanmasının ve doğayı talanın bir sonucu değil midir?” diye sordu.

Ülke koronavirüs tehdidi ile uğraşırken Ağaoğlu İnşaat, Ankara’nın yeşil alanlarından Dikmen Vadisi 5. Etap’ta talana devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan salgın fırsatçılığına dikkat çekti.

AKP’nin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin açıkladığı ‘önlem’ paketinde inşaat sektöründeki patronlara sunduğu fırsat, Ağaoğlu İnşaat tarafından kaçırılmadı. Ankara’nın yeşil alanlarından olan Dikmen Vadisi 5. Etap’ta, kentsel dönüşüm çerçevesinde binalar yükselmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  “Ankara’nın nefes koridoru ve kılcal damarlarından birisi olan Dikmen Vadisi’nin son kalan yeşil alanı da yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya. İnşaat izni verilen birçok parselde Ağaoğlu İnşaat tarafından yapılmaya başladı” dedi.

‘YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’

Tezcan Karakuş Candan “Ağaoğlu İnşaat’ın İstanbul’dan sonra şimdi de Ankara’nın rantını parsellediğini ve yaşam alanlarını yok eden inşaatlar sistematiği ile nefes koridorlarını tıkadığını vurgulayarak, ruhsatların iptalini yargıya taşıyacaklarını belirtti.

“Dikmen Vadisi’nin son etabı, Ankara’nın son kalan yeşil alanlarından, vadi yamaçlarında yüksek yoğunluklu yapılaşma ile vadi beton duvarlarla  çevrelenerek, doğal akışı engellenecektir” diyen Tezcan Karakuş Candan, Dikmen Vadisi’ne Ağaoğlu Park Vadi tabelasının asıldığını, Dikmen Meslek ve Teknik Lisesi’nin lojmanlarına yıkım kararı gelip, öğretmenlerin lojmandan çıkartılması yönünde tebligatlar yapıldığını söyledi.

‘AĞAOĞLU’NA PARSELLENMİŞ’

Bunların da “Okul lojmanlarının parsellerinin Ağaoğlu’na verildiğini” gösterdiğini belirten Tezcan Karakuş Candan, “Dikmen Vadisi’nin son kalan yeşiline de hançer vurulacak. Belli ki Dikmen Vadisi’nin son etabı Ağaoğlu İnşaata parsellenmiş’’ dedi.

‘RANT VİRÜSLERİ DURMUYOR’

Ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu salgın tehdidine dikkat çeken Tezcan Karakuş Candan, şunları ifade etti:

“Dünya ve ülkemiz Covid-19 salgını ile  mücadele ederken rant virüsleri hiçbir yerde ve hiçbir koşulda durmuyor. Bugün dünyamızın mücadele ettiği corona virüs, doğal alanlarımızın, nefes koridorlarımızın, ekolojik eşiklerimizin parçalanmasının ve doğayı talanın bir sonucu değil midir?”