Erkan Baş:  Kapalı oturumu kabul etmiyoruz. Brüksel, Vaşington, Moskova tarafından bilinenler halktan saklanamaz!

Erkan Baş: Kapalı oturumu kabul etmiyoruz. Brüksel, Vaşington, Moskova tarafından bilinenler halktan saklanamaz!

Bostancı, "Salı günü kapalı oturum yapılması ve Milli Savunma Bakanı'nın Meclis'i bilgilendirmesini teklif edeceğiz" dedi.

CHP’nin TBMM’yi yarın olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından AKP’den yapılan açıklamada da toplantının salı günü yapılmasının teklif edileceği duyuruldu.

'OLDU-BİTTİ' İLE ÜLKEMİZİN SAVAŞA SÜRÜKLENMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Konuyla ilgili tartışmalara ilişkin İleri Haber'e konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, halkın tümünü doğrudan ilgilendiren bu tür konularda, hangi gerekçeyle olursa olsun kapalı oturum yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Somut olarak bugün gündeme gelen tartışmaya dair ise bir kaç temel nedenle itiraz ediyoruz. AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı sıfatıyla “bu bir savaş” demişti. Mevcut Anayasa’ya göre savaş ilan etme yetkisi TBMM ait, dolayısıyla bir ‘oldu-bitti’ ile ülkemizin savaşa sürüklenmesi kabul edilemez. Bu nedenle konunun TBMM’de tüm boyutlarıyla tartışılması gerekir. Bize göre doğru olan derhal askerlerin geri çekilmesidir. Öte yandan "gizli oturum" Tayyip Erdoğan’ın fiilen TBMM’nin yetkisini gasp etmesini normalleştiren bir adım olacaktır" dedi.

'BRÜKSEL, VAŞİNGTON VEYA MOSKOVA TARAFINDAN BİLİNENLER HALKTAN SAKALANAMAZ'
Baş,  ülkenin gencecik insanlarının AKP'nin kendi siyasi çıkarları için başka bir ülkenin topraklarında ölüme gönderilmesine tepki göstererek, "Bu gerçeğin ortaya çıkmaması için tüm yandaş kanalların bir anda devreye sokulduğu, doğrudan iktidar kaynaklı yönlendirme amaçlı haberlerin devreye girdiği, gerçekleri öğrenmek için tek kanal olarak kalan sosyal medyanın engellendiği bir ortamda “gizli oturum” değil tüm halkın ne olup bittiğini bütün açıklığıyla göreceği apaçık bir oturum yapmak gerek. Bu savaşta ölen insanlar bu ülkenin yoksul-emekçi insanları ve yoksul-emekçi insanların çocukları. Bu insanları bir emir- komuta zinciri ile ölüme gönderirken, bunun nedenlerine ilişkin bilgileri, tartışmaları gizli saklı yapmak kabul edilemez. Brüksel, Vaşington veya Moskova tarafından bilinenlerin ülkemiz halkından saklanması, halkın bilmemesi gerektiğinin söylenmesi saçmalıktır" şeklinde konuştu.

İdlib’de 33 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 29 Şubat 2020 Cumartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından, AKP’den de konuya ilişkin bir açıklama geldi.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, "Salı günü kapalı oturum yapılması ve Milli Savunma Bakanı'nın Meclis'i bilgilendirmesini teklif edeceğiz" diye konuştu.