AKP MYK'da Ayasofya için 15 Temmuz tarihi öne çıkarken, 'yeşil top' uygulamasının da sona erdirilmesi kararlaştırıldı

AKP MYK'da Ayasofya için 15 Temmuz tarihi öne çıkarken, 'yeşil top' uygulamasının da sona erdirilmesi kararlaştırıldı

AKP MYK toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılması için uygun tarihin 15 Temmuz olduğu değerlendirmeleri yapılırken, Twitter üzerinden başlatılan 'yeşil top' uygulamasına son verilmesi konuşuldu.

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılması için en uygun tarihin 15 Temmuz olacağı konuşulurken, Twitter'da başlatılan 'yeşil top' uygulamasından vazgeçilmesine yönelik karar alındığı öğrenildi.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan MYK toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılması hususunda yapılan tartışmalar değerlendirildi.

Yapılan anket çalışmalarında CHP seçmeni dahil, halk arasında Ayasofya'nın ibadete açılmasını destekleyen bir kesimin de olduğu yönünde sonuçlar çıktığı bildirildi. Beklentinin gerçekleştirilmesi için yargının vereceği karara göre Ayasofya'nın ibadete açılacağı, açılış için en uygun tarihin ise 15 Temmuz olacağı konuşuldu.

'BİNALİ YILDIRIM ÖNE ÇIKIYOR'

AKP kulislerinde Mustafa Şentop ve Binali Yıldırım isimleri ikinci devre Meclis Başkanlığı için konuşuluyor. Şentop'un görevi sürdürebileceği belirtiliyor. AKP'nin önde gelen isimler tarafından ise, "Binali Yıldırım Başkan olmayı isterse, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini kırmayacaktır" yorumu yapılıyor. Yıldırım'ın son dönemde Meclis kulislerinde sıklıkla görülmesi ve milletvekilleriyle iletişimi Başkanlık fikrinin öne çıktığını gösteriyor.

Öte yandan Şentop'un, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Başkanlığı bırakmasından sonra, kalan başkanlık süresini doldurduğunu, bu sebeple görevi sürdürmek istediği de söyleniyor. Şentop ise bu konuya ilişkin soruları, "Siyasette 24 saat bile çok uzun süredir" şeklinde cevaplıyor.

'AMACINA ULAŞTIYSA KALDIRILABİLİR'

AKP MYK toplantısında son günlerde konuşulan 'Yeşil Top' meselesi de gündeme geldi. Sosyal medyada etik kuralların uygulanması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın başlattığı Yeşil Top imgesine, Grup Başkanvekili Bülent Turan tepki gösterdi.

Öğrenilen bilgilere göre Turan, "Neden simge olarak top seçiliyor. Bunun başka anlamları da var. Neden üçgen yıldız ya da hilal değil. Kaldırılması lazım" dedi. Ünal da söz konusu uygulamanın farkındalık yarattığını ve amacına ulaştığını belirtti. Turan ise "Amacına ulaştıysa kaldırılabilir o zaman" şeklinde yanıtladı.