AKP Milletvekili İbrahim Aydemir: Kuyruk zamdan değil, araç sayısı fazla

AKP Milletvekili İbrahim Aydemir: Kuyruk zamdan değil, araç sayısı fazla

AKP Milletvekili İbrahim Aydemir, akaryakıt istasyonlarındaki kuyruklara ilişkin açıklamasında "Kuyruk zamdan değil, araç sayısı fazla" ifadesini kullandı.

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinin ardından Meclis'te açıklamalarda bulundu. Art arda gelen zamlar sonrası yurttaşların zamlı tarifeye denk gelmemek için benzin istasyonlarında kuyruk oluşturduğu görüntülere dair konuşan Aydemir, "Araç sayısı fazla ondan kaynaklı" dedi. 

AKP'li Aydemir, açıklamaları sırasında bir gazetecinin kendisine yönelttiği "Akaryakıt zamları sonrası benzin istasyonlarında oluşan araç sıralarıyla ilgili bir değerlendirmeniz olur mu?" sorusuna verdiği yanıt şöyle:

"Zamlarla ilgili benzin istasyonlarında bir kuyruk yok arkadaşlar. Kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Bunu ben Plan Bütçe Komisyonu'nda bir iki defa daha altını çizerek söyledim. Araç sayısı fazla ondan kaynaklı. Bunu ara ara o resimleri gösterip sanki efendim zamlardan kaynaklı kuyruk varmış gibi göstermeye çalışan özellikle trol medyada bir kesim var. Onların aktarımıdır bu. Dolayısıyla böyle bir şey yoktur diyorum."