AKP-MHP ittifakı kötü durumda!

AKP-MHP ittifakı kötü durumda!

AKP ve MHP ittifakının dün aldığı genişleme kararı ittifakın kötü durumda olduğu şeklinde yorumlandı.

Geçtiğimiz gün, yerel seçimler öncesi aday listelerinin teslimine 2 hafta kala, 30 büyükşehirde ittifak yapan AKP ve MHP ittifakı genişletme kararı aldı.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre  henüz resmi bir ilan yapılmasa da ittifakın genişleyeceği iller arasında CHP’li belediyelerce yönetilen Burdur, Sinop, Giresun, Kırklareli, Zonguldak, Edirne, Çanakkale ve Yalova ile kayyım atanan HDP’li belediyeler Ağrı olduğu biliniyor. Ayrıca büyük bir yarışın yaşanması beklenen Kars da ittifak için konuşulan iller arasında.

[ih2]

AKP'li yetkililerin açıkladığı formüle göre, görüşülen illerde Cumhur İttifakı içinde hangi parti önde ise o partinin adayı kalacak, diğer partinin adayı çekilecek. Bu şekilde adayların teke düşürüleceği il sayısının 10’un üzerinde olacağı konuşuluyor.

Cumhur İttifakı’ndaki genişleme kararı Meclis kulislerinin en çok konuşulan gündem maddesi oldu. Genişleme kararını değerlendiren bir MHP Milletvekili, “Ortak kötü durumda, yüzde 35’e düştü” dedi.

CHP ile işbirliği görüşmelerinde etkin bir İYİ Partili yönetici ise Cumhur İttifakı’nın genişleme kararını, “Biz en geniş haliyle ittifakımızı gerçekleştirdik. Ama onların görüşmesinin içinde ise kibir var. İktidar partisi aşırı bir özgüvenle işbirliği sürecine girdi ama şimdi pabucun pahalı olduğu görülünce yeni arayışlara yöneldiler. Birçok yerde kaybediyorlar. Bunu fark ettikçe çıkış yolu arıyorlar. Biz ise bu işe daha çok kafa yorduk” dedi.