AKP Libya tezkeresi için ‘ikna’ turlarında

AKP Libya tezkeresi için ‘ikna’ turlarında

AKP Libya tezkeresi için destek arıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

AKP, Libya tezkeresi için ‘yandaş’ arıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Genel Kurulu'na sunulacak Libya tezkeresini görüşmek için CHP Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Libya'ya asker göndermek için destek istedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti ‘nin resmi olarak asker talebinde bulunması üzerine Meclis açıldığında Libya'ya asker göndermek için tezkereyi gündeme alacaklarını belirtmişti.

Bu gelişmelerin ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Askerlerimizin şehit olmasını, kanlarının Libya çöllerine akmasını doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum. Yazıktır günahtır bu memlekete" demişti.

CHP: TEZKEREYE OLUMLU BAKMIYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya tezkeresine destek için Kılıçdaroğlu ile görüşme sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, "Tezkereye olumlu bakmıyoruz" açıklaması yaptı.