AKP koruma altındaki kadınları ifşa etti

AKP koruma altındaki kadınları ifşa etti

Çanakkale’de AKP’liler, koruma altındaki kadınları ziyaret ederek yasak olmasına rağmen fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarında paylaştı.

AKP Çanakkale il başkanı Gültekin Yıldız, eşi Şerife Ersoy Yıldız ve AKP’li Çanakkale Belediye Meclis üyesi Huriye Doğancı, kadınların koruma altında yaşadığı Konukevini ziyaret etti. AKP’li Huriye Doğancı ise Konukevine ziyaretin yasak olması ve fotoğraf yayınlama yasağı olmasına rağmen sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaştı.

YASAK OLMASINA RAĞMEN FOTOĞRAF PAYLAŞTILAR

Mart ayında yapılacak seçimler öncesi ev ziyaretleri gerçekleştiren AKP’li Gültekin Yıldız, eşi Şerife Ersoy ve Huriye Doğancı gizliliğin esas olduğu ve koruma altında olan kadınların yaşadığı Konukevine ziyaret gerçekleştirdi ve ziyaret sırasında yasak olmasına rağmen çekilen fotoğrafları sosyal medya hesapları üzerinden yayınladı.

Oysa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi Yönetmeliğinin Güvenlik Önlemleri başlıklı 16. maddesine göre “Hiçbir dökümanda, materyalde, yazılı ya da görsel basında ve bunların internet üzerinden yapılan her türlü yayınında konukevinin dış cephesi, çalışanlar ve yararlanıcılara ilişkin fotoğraflara yer verilmez” ifadesi yer alıyor. Ayrıca yine aynı maddede “ Konukevine ziyaretçi kabul edilemez” deniliyor.

DAHA FAZLA