AKP kongresine katılanlar bir bir koronavirüse yakalanıyor!

AKP kongresine katılanlar bir bir koronavirüse yakalanıyor!

Tepki toplayan 'lebalep' büyük kongreye katılan AKP'li isimler bir bir koronavirüse yakalandığını açıklıyor.


AKP’nin geçen hafta yapılan 7. Olağan Kongresi’ne katılan ve aralarında yöneticilerin de olduğu birçok partili, koronavirüse yakalandığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca dün, Kongre’ye ilişkin “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim” demişti.

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını iktidarın tutumu nedeniyle bir türlü kontrol altına alınamazken, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “lebaleb” dediği AKP il kongreleri büyük tepki toplamıştı. İl kongrelerinin ardından 24 Mart’ta Ankara’da AKP 7. Olağan Genel Kurulu, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

Büyük tepki toplayan kongreye ilişkin konuşan, AKP Meclis Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ‘yatay çekim’ nedeniyle görüntülerin kalabalık gibi göründüğünü öne sürmüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dün yaptığı açıklamada, AKP kongresi hakkındaki eleştirilere karşılık, “Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesi oluşturmak doğru olmaz” ifadeleriyle skandal bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklamalara rağmen, Kongre’ye katılan ve aralarında yöneticilerin de olduğu birçok partili, koronavirüse yakalandığını açıkladı. Kongreye katılımın ardından koronavirüse yakalandığı açıklanan isimler şöyle:

- AKP Ağrı İl Başkanı Halil Özyolcu

- Ağrı Taşlıçay ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı İsmet Taşdemir

- AKP Tuzla İlçe Başkanı Tahla Tayfur

- AKP Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Güzel

- AKP Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler

- AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer

- AKP Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul

- Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı