AKP kadınları yoksullaştırarak evliliğe mahkum etmek istiyor

AKP kadınları yoksullaştırarak evliliğe mahkum etmek istiyor

AKP'li Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada "Yaşlı bir amca 'Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz' dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var" diyerek kadınları yoksullaştırıp evliliğe mahkum etmeyi savundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı AKP'li Binali Yıldırım, Erzincan'da katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada "Yaşlı bir amca 'Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz' dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var" ifadelerini kullanarak kadınları yoksullaştırıp evliliğe mahkum etmeyi savundu.

KADIN DÜŞMANI İFADELERİ SON BULMUYOR

Yaptığı konuşmada "Türkiye'nin toplam sosyal destekleri 2002'de 3 milyar 100 milyondu, şu an yıllık 52 milyar lira sosyal destek yapılıyor. Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir dedi. Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var" şeklinde konuşarak yine bir skandala imza atan Yıldırım, AKP'nin kadın düşmanı politikalarını bir kez daha gözler önüne serdi.

DAHA FAZLA