AKP, ittifak için tarih verdi

AKP, ittifak için tarih verdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, MHP ile yapılan seçim ittifakının netleşmesi için tarih verdi. Ünal, Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı içinse "Binali Bey'in ismi yıpratılıyor" açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yerel seçimlerde MHP ile yapacakları ittifaka dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhur İttifakı'nın bir masa başı seçim ittifakı olmadığını savunan Ünal, MHP ile ittifaka ilişkin, "Önümüzdeki iki hafta içinde bir neticeye varırız" dedi. Ünal, muhalefet partilerinin ittifak için yaptıkları görüşmeleri ise eleştirdi.

CNN TÜRK Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını cevaplayan Mahir Ünal, Cumhur İttifakı'nın bir masa başı ittifakı olmadığını belirterek, "15 Temmuz ruhunun, Yenikapı bilincinin ortaya koyduğu doğal bir millet mutabakatı. Cumhur İttifakı bir seçim ittifakı değil" dedi.

'İSTANBUL İÇİN AYRI BİR TANITIM OLABİLİR'

AKP'nin İstanbul adayına ilişkin tartışmalara da değinen Ünal, binali Yıldırım'ın isminin yıpratıldığını söylediği konuşmasında şunları kaydetti:

"Sayın Binali Yıldırım'ın isminin İstanbul için konuşulması son derece doğal. Ve her siyasi partiyi İstanbul gibi bir şehirde en güçlü adaylarını ortaya koymak ister. Burada yanlış olan Sayın Binali Yıldırım'ın isminin yıpratılmasıdır. Adaylığının açıklanması, AK Parti'nin yetkili kurullarının görüşülmesi neticesinde ortaya çıkacak bir karar. Bu ay içerisinde MKYK toplantımız olacak. MKYK bu konudaki yetkilerini MYK'ya devretti. MYK içinden de komisyon oluşturuldu. Bu aday belirleme komisyonu Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlık ediyor. Geldikten sonra aday belirleme komisyonu toplanacaktır. Kalan 21 il ve ilçeler belirlenecek. İstanbul için ayrı bir tanıtım olabilir."