AKP-IŞİD ilişkisini teşhir eden yazar Hamide Yiğit’e hapis cezası

AKP-IŞİD ilişkisini teşhir eden yazar Hamide Yiğit’e hapis cezası

Kitaplarında AKP-IŞİD ilişkisini teşhir eden yazar Hamide Yiğit’e “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hapis cezası verildi.

Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesi, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanan yazar Hamide Yiğit hakkında 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verirken, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihbarı sonucu açılan davada Hamide Yiğit’in Facebook hesabında savaş politikalarını, katliamları ve Sendika.Org’a yönelik erişim engellerini eleştirmek için yaptığı paylaşımlar derlenerek Yiğit’in bu paylaşımlarla “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddia edilmişti.

Yine Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihbarı sonucu açılmış bir başka davada da, Yiğit TCK’nin 301. Maddesi kapsamında “devleti aşağılamak” suçlamasıyla yargılanıyor.

Hamide Yiğit, özellikle AKP iktidarı ile cihatçı örgütler arasındaki ilişkileri teşhir ettiği “Tekmili Birden IŞİD” adlı kitabının yayımlanmasının ardından peş peşe davalarla karşı karşıya kalmıştı.

‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇU İLGA OLDU’

Yiğit’in avukatlarından Sevinç Hocaoğulları, 16 Nisan referandumunun ardından ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun maddi temelinin ortadan kalktığını, böyle bir suçlama olamayacağını söylüyor: “Çünkü cumhurbaşkanlığı da artık partiler üstü, tarafsız bir kurum olmaktan çıktı. Erdoğan artık diğer parti başkanları gibi bir parti başkanıdır.”

Hocaoğulları, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun zımnen ilga olduğunu belirterek, mevcut suç düzenlemesinin Anayasaya aykırı olduğunu ve sonuca itiraz edeceklerini, Anayasa Mahkemesi’ne de başvuruda bulunacaklarını söylüyor.

‘YAZMAYA DEVAM’

Dava sonucunu Sendika.Org’a değerlendiren Hamide Yiğit ise “yazmaya devam” diyerek şunları söyledi:

 “Bu davalarla bizi rehin alma almaya çalışıyorlar. Yıldırıp, korkutup yazmamızı, kendimizi ifade etmemizi engellemeye çalışıyorlar. Ama ben yazmaya devam ediyorum. Hukuki süreçte de itirazlarımızı, hak arama mücadelemizi sürdüreceğiz.”