AKP intiharların araştırılması önergesini reddetti

AKP intiharların araştırılması önergesini reddetti

Son dönemlerde artan intihar vakalarına ilişkin TBMM'de verilen araştırma önergesi, AKP'liler tarafından reddedildi.

İleri Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu, artarak devam eden intihar vakalarının sebeplerinin tüm ülke genelinde detayları ile araştırılarak, bu tür vakaların engellenmesine yönelik çözüm yollarının sunulması hususunda TBMM İçtüzüğü'nün 104. ve 105.maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Grubu adına konuşan Ali Şeker, "On beş yıllık iktidarınızın ülkeyi getirdiği noktada geleceğe dair verebilecek bir umut olmadığından, özellikle genç nüfustaki insanların ne kadar çok intihara sürüklendiğini görür olduk. Dünya Mutluluk Endeksi'nde 69'uncu sıradayız. 2017 yılında 89 işçi intihar etti. Bu intiharların en önemli sebebi geçinememek." şeklinde konuştu.

Çocukların ve gençlerin iş bulma umudur kararıyor diyen Şeker, "Ülkenin içinde bulunduğu durum, tüketime dayalı ekonomi politikalarınız gelecekte çocukların iş bulma umudunu da karartıyor. Bu araştırma önergesiyle sizlere 'Gelin, ülkemizde sürekli artan intihar vakalarını birlikte araştıralım.' diyoruz. Bu konu hepimizin sorunu, çözüm bulmak da siyasetçiler olarak bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.