AKP, imar planlarında İBB'yi devre dışı bırakıyor

AKP, imar planlarında İBB'yi devre dışı bırakıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılacak 'millet bahçeleri' imar planları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni devre dışı bıraktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Başakşehir’de yapılacak 'millet bahçeleri'nin imar planı hazırlama süreçlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni devre dışı bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan planlara göre, bahçelere yapılacak spor alanlarının başında “okçuluk ve ata sporları” tesislerinin yer alması dikkat çekti. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Okçular Vakfı'nın mütevelli heyetinde yer alıyor.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre bakanlık önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında yer alan millet bahçeleri için 3 ilçede imar planı değişikliği yaparak askıya çıkardı. Millet bahçesi kapsamında 3 alana da millet kıraathanesi, ibadethane, meydanlar, çeşmeler, toplanma alanları, çay bahçesi, açık hava sinema, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları ile spor alanları yapılacak. Spor alanlarının başında okçuluk ve ata sporları yer alıyor, bu sporları tenis, basketbol ve voleybol takip ediyor. Raporda imar planı değişikliğinin amacı “bölgeye ve şehre, eğlence ve dinlenme olgularının bir arada bulunacağı; kentsel yaşam kalitesini arttıracak ekolojik ve estetik değeri yüksek açık yeşil alan kazandırılması” olarak açıklandı.

DAHA FAZLA