AKP il binası önündeki eyleme izin yok: Başkanın özel kalem müdüründen 'sizi tutuklayacağız' tehdidi!

AKP il binası önündeki eyleme izin yok: Başkanın özel kalem müdüründen 'sizi tutuklayacağız' tehdidi!

AKP Ankara İl Binası önündeki eyleme yine izin verilmedi. 15 Temmuz darbe girişimi davasında müebbet hapse mahkum olan eski teğmen Fethi Göçer'in annesi, AKP il başkanının özel kalem müdürü tarafından "Sizi tutuklarız" şeklinde tehdit edildi.

Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde yapılan eyleme iktidar kanadından akın akın ziyaretler yapılırken AKP Ankara İl Binası önünde eylem yapmak isteyenlere yönelik baskı ve engelleme girişimleri ise sürüyor. Bina önünde bugün eylem yapmak isteyen 4 kişi gözaltına alınırken, AKP İl Başkanının Özel Kalem Müdürü olan Serkan Oluğ’un, oğlu için parti binası önüne gelen bir anneye söyledikleri dikkat çekti. Anne Hamide Göçer, Oluğ’un kendisine “İl binasına gelmeye devam ederseniz, hepinizi tutuklayacağız” dediğini söyledi.

AKParti Ankara İl Binası önünde bugün yapılan eyleme, KHK’li Cemal Yıldırım ile birlikte  kaçırılan Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz  ve Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 15 yıldır AKP üyesi olan Hamide Göçer de katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında teğmen olan ve 11 Temmuz 2019 tarihinde 19 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24 kişiyle beraber müebbet hapis cezasına çarptırılan oğlu Fethi Göçer için AKP önüne gelen Hamide Göçer,  “Ben eylemci değilim, oğlumu aramaya geldim, adalet için geldim” diye konuştu. Bunun üzerine Göçer, AKP İl Başkanı Hakanhan Özcan’ın Özel Kalem Müdürü Serkan Oluğ ile görüşme yaptı.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ MÜ, HAKİM Mİ?

Anne Göçer, Serhan Oluğ ile yaptığı görüşmeye dair ise şunları söyledi:

“Bana ‘KHK’lilerle ne işin var senin, onlarla hareket etme, eylem yapmanız boşuna, yargılamanın bitmesini bekleyin’ dedi. Hiçbir şey yapmıyorsunuz deyince, ‘İl binasına gelmeye devam ederseniz, hepinizi tutuklayacağız’ dedi.”

Daha önce iki kez AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyleyen Göçer, ilk görüşmenin 13 Mart 2019 tarihinde Pursaklar’da yapıldığını söyledi. Miting sırasında Erdoğan, sözünü kestiği için Göçer’e yönelik “Hanımefendi, hanımefendi. Hiç yakıştıramıyorum. Bitsin konuşmam ondan sonra gelir konuşuruz. Çok ayıp. Provoke etme bizi” ifadelerini kullanmıştı.

‘TUTUKSUZ YARGILANACAK’ DİYE SÖZ VERDİLER’

Göçer, Erdoğan ile Pursaklar’da yaptığı görüşmesine dair şunları söyledi: “Ankara Pursaklar mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan hastane açılışına geldiği zaman beni otobüsüne aldı ve AKP Ankara İl Başkanı Hakanhan Özcan’a ‘Annenin ne sorunu varsa yardımcı ol, sana yönlendiriyorum anneyi’ dedi. Ama hiçbir şey yapmadı. Hakanhan Özcan bana ‘Oğlunu sana geri vereceğim tutkusuz yargılanacak’ demesine rağmen oğluma müebbet verdiler. Darbe olduğu zaman oğlumu spor salonunda 4 gün gözaltına aldılar ve 14 gün işkence ettiler. Çapraz bağları koptu. ‘Fizik tedavi olması lazım, bakıma ihtiyacı var’ demiş doktor. Oğlumun tutuksuz yargılanmasını istiyorum. Onun için yalvardım. ‘Tutuksuz yargılanacak’ diye söz verdiler. Hepsi bizi oyaladı, yalan söyledi.”

ERDOĞAN’LA İKİNCİ GÖRÜŞME

Göçer, Erdoğan ile Gölbaşı’nda da görüştüğünü belirterek, şunları aktardı: “Orada arabasının önünü kestim. Yine konuştum. ‘Beni tanıdınız mı diye’ sordum. ‘Hayır’ dedi. ‘Pursaklar mitinginden’ dedim. ‘Şu sözümü kesen bayan’ dedi. ‘Beni Ankara İl Başkanı’na yönlendirdiniz, ilgilenmedi’ dedim. Çocuğumun ameliyatı için yalvardım. Önde kalem müdürü vardı, ‘Sayın Cumhurbaşkanı 19. Ağır Ceza’yı aradık, Fethi Göçer’in darbeyle hiçbir alakası yok. Bylock yok, silah ateşlememiş’ dedi. Cumhurbaşkanı elini kaldırdı, ‘O zaman daha neden bekleniyor, ne gerekiyorsa yapılacak’ dedi. Cumhurbaşkanımız ilgileniyor ama emir verdikleri kişi yapmıyor.”

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan bugün AKP Ankara İl Binası önünde oturma eylemi yapmak isteyen 4 kişi gözaltına alındı. Ankara’da kaçırılan Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz, “İçişleri Bakanı Diyarbakır’da, HDP önünde oturan anneleri ziyaret etti, biz burada ayağına gidiyoruz, kabul etmiyor” dedi.

AKP il binası önünde oturma eylemi yapmasına izin verilmeyen KHK’li Cemal Yıldırım ise yaşanan gözaltılara tepki gösterdi. Yıldırım şunları söyledi: “Kaçırılan Mustafa Yılmazın eşi Sümeyye Yılmaz iki yaşındaki güzel kızı ile bugün bana destek olmaya gelmişti. Hukuğu, adaleti mumla aradığımız günlerden geçiyoruz. Bu insanların eşlerini ortaya çıkarın.” (MA)