AKP il başkanları 'Başkanlık Sistemi'nden şikayetçi: 'Kimse bizi kale almıyor'

AKP il başkanları 'Başkanlık Sistemi'nden şikayetçi: 'Kimse bizi kale almıyor'

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP il başkanlarının, AKP'nin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı açıklamalardan kulis bilgilerini köşesine taşıdı. Sarıkaya, il başkanlarının 'Başkanlık Sistemi'ne geçişin ardından kale alınmamalarından şikayetçi olduklarını yazdı.

AKP'nin son seçimlerde aldığı mağlubiyetler AKP içinde tartışmalara yol açmıştı. AKP'nin yaptığı son genişletilmiş il başkanları toplantısında il başkanlarının 'Başkanlık Sistemi'nden şikayetçi oldukları belirtildi.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısına ilişkin kulis bilgilerini bugünkü köşesinde yer verdi.

Sarıkaya köşesinde, “Bunun temel kaynağını da bir yılını dolduran sistemin tam oturmamış olmasının yanı sıra, yeni sistemde il başkanlarının statülerinin belirlenmemesinin yarattığı sıkıntı yatıyor. Nitekim toplantının ağırlıklı bölümünde de il başkanları yeni sistemle ‘itibar’ kaybına uğramanın hayıflanması içinde olmuş, makam ve statü tanımlanmasının yarattığı belirsizlikten yakınmış. Bir de hükümet ile olan ilişkilerinin eskisi gibi yürümüyor olmasından şikayet etmiş” ifadelerine yer verdi.

'ATAMASINI YAPTIĞIM BENİM ÖNÜMDE DURUYOR'

Sarıkaya'nın köşe yazısında yer verilen bir il başkanının ifadeleri liyakatin ayaklar altına alındığını gösterdi. Sarıkaya, il başkanının söylediklerini şöyle aktardı: "Hükümetimizi kurduktan sonra, Genel Müdür, Daire Başkanı olabilmek için onlarca kez kapımıza gelen, bizi ataması için her gün arayan kişiler, şimdi bayramda, resmi törenlerde benim 10 adım önümde duruyor. İşe girmesini, atamasını sağladığım kişi en önde, ben en arkada yürüyorum; dönüp bir de küçümseyerek bakıyor. Telefonumuza çıkmıyor, randevu vermiyor."

'HANİ TAYİN VE ATAMALARDA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞININ GÖRÜŞÜ DE ALINACAKTI'

Sarıkaya, söz alan hemen hemen tüm başkanların şikayetçi olduğunu, başkanların “Yeni sistemde biz neyiz? Statümüz nasıl tarif ediliyor? Teşkilat başkanı olarak hangi sıraya, nereye tekabül ediyoruz?” sorularının yanıtlanmasını istediğini belirtti. Sarıkaya'nın köşesinde yer verdiği bir başka başkan ise: "İki milletvekili bir araya gelip Milli Eğitim Bakanlığı’na gidip  300 yeni okul yapımını koordine eden ve taşımalı eğitimi ortadan kaldıran başarılı İl Milli Eğitim Müdürü’nü değiştirebiliyor. Bütün il ayağa kalkıyor, veliler hesabını bana soruyor ama teşkilat başkanı olarak benim de hiçbir şeyden haberim yok, ben de Resmi Gazete’den öğreniyorum. Hani tayin ve atamalarda teşkilat başkanlığının görüşü de alınacaktı? Bırakın görüş almayı, telefonumuza çıkılmıyor… Çıkan da talebimizi karşılamıyor." ifadelerini kullandı.