AKP İBB'nin taşınmazlarını işgal etmiş: 5 yıldır parti binasını bedavaya kullanıyorlar!

AKP İBB'nin taşınmazlarını işgal etmiş: 5 yıldır parti binasını bedavaya kullanıyorlar!

AKP Kartal İlçe Başkanlığı’nın 2014 yılından beri hiçbir ödeme yapmadan İBB'ye ait taşınmazı işgal ettiği ve icra işlemlerine rağmen ödeme yapmadığı ve binayı boşaltmadığı ortaya çıktı.

AKP Kartal İlçe Başkanlığı’nın 2014 yılından beri hiçbir ödeme yapmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait taşınmazı işgal ettiği ortaya çıktı. İBB’nin tahliye ve icra işlemleri başlattığı ancak verilen süreye rağmen hala bedelinin ödenmediği öğrenildi. AKP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın da 2015 yılında kamulaştırılarak İBB’ye geçen yapıda, ödeme yapmadan faaliyet gösterdiği belirlendi.

İBB Meclisi’nin 13 Şubat tarihli oturumunda AKP ve CHP grubu arasında yaşanan, İBB’ye ait taşınmazların yıllardır işgal tazminatı (ecrimisil) ödenerek kullanılmasına ilişkin tartışma sırasında çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

EN BORÇLU KURUM KARTAL AKP İLÇE TEŞKİLATI

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB’ye ait taşınmazları tespit etmek için başlattıkları ecrimisil çalışması hakkında bilgi vererek Kartal’da 11284 ada 4 parselde yer alan yapıyı örnek olarak gösterdi. İBB’ye ait yapıda 58 kiracı bulunduğunu, kiracıların İBB’ye olan 804 bin 748 TL’lik borçlarının yapılandırma ile 184 bin 489 TL’ye düşürüldüğünü anlatan Balyalı, en yüksek borcu olan kurumun da 240 bin 548 TL ile Kartal AKP ilçe teşkilatı olduğunu açıkladı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, AKP ilçe teşkilatının 2014-2019 yılları arasında hiçbir ödeme yapmadığının tespit edildiğini aktaran Balyalı “Tahliye ve icra işlemleri başlatılmış olup verilen süreye rağmen hala icra bedeli ödenmemiştir” dedi.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman da AKP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın da 2015 yılında beri İBB’ye ait taşınmazda işgalci olduğunu, bugüne kadar hiçbir ödeme yapmadığını açıkladı. CHP grubunun sorularına rağmen AKP grubu konuyla ilgili açıklama yapmadı.

'İMAMOĞLU'NUN TALİMATIYLA ÇALIŞMA BAŞLATILDI'

İBB’nin toplam 222 milyon 999 bin 532 TL ecrimisil alacağının yalnızca 58 milyon 680 bin 984 TL’sinin tahsil edildiği tespit edildiğini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı doğrultusunda bu konuda bir çalışma başlatıldığını söyleyen Balyalı “İBB’nin kiralama ya da ihaleye gidilmeden rekabet önlenerek çok ciddi gelir kaybına uğramasına neden olunmuş. Yaptığımız çalışma ile İBB olarak kira gelirlerini 2020 yılında 150 milyon lira civarında arttıracağımızı düşünüyoruz. İşgalcilere ecrimisil ihbarnameleri gönderildi. Yıllardır kira ve ecrimisil alınmayan metro altındaki dükkanları tespit çalışması başladı. Toplam 150 adet encümen dosyası oluşturuldu. Eminönü, Aksaray, Şaşkınbakkal alt geçitlerde tespit çalışmalarına başlandı. Hukuki işlemler sonuna kadar sürdürülecek” dedi.

AKP'Lİ BAŞKANDAN SKANDAL AÇIKLAMALAR

Hukuk Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Muhammet Kaynar, Balyalı’ya yanıt verirken skandal açıklamalara imza attı.

Komisyonda bekleyen yeni müdürlük kurma talepleri arasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Müdürlüğü de bulunduğunu söyleyen Kaynar “İBB bünyesinde 105 müdürlük var. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Müdürlüğü kurulmazsa hangi hizmet aksayacak? Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Müdürlüğü fayda değil zarar verir. Kurulmazsa hiçbir hizmet aksamaz. Amaçları hizmet değil kadrolaşmak” dedi.