AKP heyetinin ABD'li yetkililerle görüşmesi bitti

AKP heyetinin ABD'li yetkililerle görüşmesi bitti

Türkiye -ABD ilişkilerindeki son gelişmeleri ele almak üzere Washington'a gelen AKP heyetinin ABD'li yetkililerle görüşmesi sona erdi.

Türkiye ile ABD arasındaki yaptırım krizinin çözümüne yönelik ABD'ye giden AKP heyeti, Hazine Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerini tamamladı.

Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yaptığı 9 kişilik heyetinin Washington'daki ikinci durağı Hazine Bakanlığı oldu. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Bakanlıktan ayrılan heyeti çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığında yetkililerle yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından AKP heyeti, Beyaz Saray'ın hemen yanında yer alan Hazine Bakanlığına gitmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, AKP heyetinin temaslarıyla ilgili iki yazılı açıklama yapmış, açıklamalarda "temasların sürdüğüne" ve "Papaz Andrew Brunson konusu da dahil ikili ilişkilerdeki birçok meselenin ele alındığına" işaret etmişti.

Türkiyeli heyette Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından üçer temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti. AKP heyetinin temaslarına Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik etti.