‘AKP Hayırcıları fişliyor mu?’

‘AKP Hayırcıları fişliyor mu?’

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka verdiği soru önergesinde başbakana "AKP Hayır cephesini fişliyor mu" sorusunu yöneltti

İstanbul Bahçelievler’de ellerinde isim, soyisim, kapı numarası ve telefon numarasının yazılı olduğu listelerle apartmanlara giren bir grup evlerde yaşayanlara “evet” mi yoksa “hayır” oyu mu vereceklerini sordu.

Anketör olduklarını söyleyerek kapı kapı gezen grubun AKP yaka kartları taktığını gören mahalleli “Bizi mi fişliyorsunuz” diyerek tepki göstermiş ve mahalleden kovmuştu.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka konuyu Meclis gündemine taşıyarak Başbakan Binali yıldırım’In yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Nazlıaka “Basına yansıyan son haberlere göre İstanbul Bahçelievler’de AKP ilçe teşkilatı üyesi olduğu iddia edilen bazı kişilerin bir referandum çalışmasının sınırını aşarak mahalleliye “evet mi, hayır mı diyeceksiniz?” diye sordukları iddia edilmiştir. Bununla birlikte mahalleli adeta bir sorguya dönen bu çalışmaya tepki göstermiş ve bunun bir fişleme işlemi olduğunu belirtmiştir” dedi.

Önergede Başbakana şu sorular yöneltildi:

  1. AKP il ve ilçe teşkilatlarına referandum çalışması yaparken halkın tercihini öğrenme talimatı verilmiş midir?    

 

  1. İddialar doğru ise bu referandum çalışması bir “fişleme” kampanyası değil midir?

 

  1. Referandum çalışmasının sınırlarını aşan bir şekilde kampanya yürüten bu kişiler hakkında bir işlem yapılacak mıdır?

 

  1. Referandum çalışmasının her iki tercih için eşit olanaklar dahilinde yapıldığını düşünüyor musunuz?