AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan Kürşat Ayvatoğlu açıklaması: 'Yakınımda çalışan biri değildi'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan Kürşat Ayvatoğlu açıklaması: 'Yakınımda çalışan biri değildi'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldığı bir televizyon programında uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüleri ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Dağ, "Uzun zamandır yakınımda çalışan biri değildi" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk ekranlarında katıldığı bir televizyon programında AKP Genel Merkezi’nde büro görevlisi olarak çalışan ve uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntüler ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dağ, Ayvatoğlu'nun zenginliğinin kaynağına ilişkin sorulan soruya "Bir seneki süre zarfında bir şey olduğunu düşünmüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Dağ, "Yargının bu konuda eli açık. Elinde delil, belge olanlar, iddiasını ortaya koyanlar, ticaret yaparak değil de nüfus ticareti yaparak, belediye, kamu hizmetleri noktasında çalışma yaparak durum varsa yargının önü açık" diye konuştu. 

'EMİNET VE YARGI ARAŞTIRIYOR'

Uyuşturucu temin ettiği ve bunun üzerinden para kazandığına ilişkin iddialara ilişkin de konuşan Dağ, "Bunlarla ilgili benim bilgim yok. Araştırılması İçişleri Bakanlığı ve yargı tarafından yapılıyor. Uyuşturucu ile olan süreç Emniyet'te ve yargı noktasında devam edecek" dedi.

'ÇOK YAKIN ÇALIŞTIĞIM BİRİ DEĞİL'

Ayvatoğlu ile yakın çalışmadığını dile getiren Dağ, "Ben uzun zamandır yakınımda çalışan biri olmadığı için, bizim sadece genel merkez mesaimiz yok. Bölgemize gidiyoruz. Memurluk yapan arkadaşlar var. Onlarla çok sıkı çalışma içinde olmazsınız. Çok yakın çalıştığım biri değil. Son dönemde 4-5 arkadaşta Covid vakası oldu. O dönem dışında yanımızda bulunmadı" ifadelerini kullandı. 

BARIŞ ATAY SORMUŞTU: 'ARABALAR DA YAŞ PASTA MIYMIŞ?'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay,  AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun emniyetteki ifadesinde "kokain değil pudra şekeri çektim" savunmasının ardından Hamza Dağ'a sosyal medya hesabından Ayvatoğlu'nun alıp sattığı arabaları sormuştu.

Barış Atay, "Personelin çektiği pudra şekeriyse, alıp satmaya çalıştığı Porsche, Range Rover, VW arabalar da yaş pastamıymış?" demişti.