AKP Gençlik Kollarına akademide torpil!

AKP Gençlik Kollarına akademide torpil!

AKP Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kayser daha düşük puan almasına rağmen EBYU’ya yerleşti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde kadroya AKP Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kayser yerleştirildi. Ondan yüksek puanı olan diğer adayın sınava katılmaması ise dikkat çekti. Aradığı şartlar ile kişiye özel ilan şüphesi oluşturan üniversite, sonuçları 10 Şubat'ta açıkladı.

Üniversitelerde kişiye özel ilan ve torpille işe almalar devam ediyor. Son olay Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde (EBYU) yapılan öğretim görevlisi alımında yaşandı. EBYU tarafından 31 Aralık 2021 tarihinde akademik ilan yayımlandı. İlanda Rektörlük kadrosuna Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi programı için bir öğretim görevlisi alınacağı duyuruldu.

“Fakültelerin Tarih bölümünden lisans mezunu olmak. Cumhuriyet Tarihi alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Aynı alanda doktora yapıyor olmak. Yükseköğretim kurumlarında ders verme tecrübesine sahip olmak” şartları aranan ilanın kişiye özel olduğu şüphesi uyandırdı.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; ilanın ön değerlendirme sonuçları 24 Ocak’ta açıklandı ve başvuran dört kişiden ikisinin giriş sınavına alınacağı belirtildi. ALES ve yabancı dil puanına göre yapılan sıralama sonrası açıklanan ön değerlendirme sonuçlarına göre AKP Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kayser ikinci sırada yer aldı.

Öğretim elemanı alım sonuçları ise 10 Şubat’ta açıklandı. Sonuca göre, giriş sınavına katılan Kayser 75 puan alarak öğretim üyesi kadrosuna yerleşti. ALES ve yabancı dil puanına göre ilk sırada yer alan B.D.’nin ise giriş sınavına katılmaması dikkat çekti. Kayser’in, “Atatürk Dönemi Erzincan valileri” isminde bir tezi olduğu ve doktora öğrencisi olduğu öğrenildi.

DAHA FAZLA