AKP Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyesi, Hazine Bakanlığı'ndan 4 yılda 130 ihale almış!

AKP Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyesi, Hazine Bakanlığı'ndan 4 yılda 130 ihale almış!

AKP'li Ali Uncuoğlu’nun ortak olduğu şirketin, Devlet Malzeme Ofisi Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nden son dört yılda yaklaşık 130 ihale aldığı ortaya çıktı.

AKP Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyesi Ali Uncuoğlu’nun ortak olduğu Arge Grup Bilişim şirketinin, Maliye ve Hazine Bakanlığı’na bağlı Devlet Malzeme Ofisi Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nden son dört yılda yaklaşık 130 ihale aldığı ortaya çıktı. İhalelerin toplamı yaklaşık 10 milyon lirayı buldu.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; Devlet Malzeme Ofisi Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nün 2015-2019 arasında açtığı yaklaşık 130 ihale aynı şirkete gitti. Hemen hemen tüm ihalelerin istisna usulü ile yapılması ve ihaleye giren tek şirketin Uncuoğlu’nun ortak olduğu Arge Grup Bilişim şirketinin olması dikkat çekti. Bedelleri değişen ihaleler arasında yazıcı, tarayıcı, bilgisayar, toner, katalog alımı var. İhalelerin toplam tutarı ise yaklaşık 10 milyon lira.

Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan, “Ali Uncuoğlu AKP Gaziantep İl Yöneticisi vasfının yanında hangi özelliğine göre bu 130 ihalenin hepsini kendisi almıştır? Neden açık ihale ya da pazarlık usulü ihale yapılıp rekabet ortamı sağlanmamıştır?” sorularını yönelterek “Bazı günlerde de ihaleler çok ama çok yakın gün aralıkları ile verilmiş” dedi.