AKP: 'FETÖ'den arındık

AKP: 'FETÖ'den arındık

'FETÖ' adı altında operasyonlar sürerken, AKP kendilerinin 'FETÖ'den arındığını söyledi.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Hürriyet'ten Gizem Karakış'a yaptığı açıklamalarda kayyum atadıkları belediyeleri aklarken, “FETÖ’yle selamlaşmayanımız yok” dedi.

Yerel seçimlere dair konuşan Özhaseki,“Kayyımlardan da belediye başkanlığı adaylığına gösterilecekler olabilir ama oranın çok yüksek olacağını zannetmiyorum” derken kayyumda ‘aradıkları özellikleri’ şöyle sıraladı: “Özellikle kayyımlarda ana amacımız o bölgenin insanı olması, sevilmesi ve iç dinamiklerin tasvibini alması” 

'BÜTÜN TEŞKİLATI TEMİZLEDİK'

Özhaseki “Hiç kimse kendini geriye çekip de ‘Bizim bunlarla merhabamız yoktu’ demesin. Ancak ne zaman ki yaptıkları açığa çıktı, bunlarla temasta olmak en büyük suç. O tarihe kadar bunlarla temasta olanlara ceza verilecekse Türkiye etrafını tel örgü ile çevireceksiniz 81 milyonu hapishaneye atacaksınız” diyerek suçu halkın üzerine attı. 

Yurt genelinde halen ‘FETÖ’ adıyla operasyonlar devam ederken, “Haziran seçimlerinde özellikle milletvekillerinde aranan özelliklere bakılırken, en önemli özellik asla FETÖ ile ilişkisinin olmamasıydı. Kasım seçimlerinde de aynı kriter devam etti. Bütün teşkilatlarda FETÖ’cü diye şüphelendiğimiz bir kişi yok, kalmadı, çok şükür arındık” açıklamasında bulundu.