AKP: Ermenistan ayağını denk alsın

AKP: Ermenistan ayağını denk alsın

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınır çatışmalarına da değinerek Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına benzer sözler sarf etti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan ve Ermenistan silahlı güçleri arasındaki çatışmaya ilişkin, “Ermenistan ayağını denk alsın. Türkiye Azerbaycan'ın her zaman yanındadır” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, yabancı bir alışveriş sitesi üzerinden, kaçırılmış çocukların pazarlandığı iddiasına ilişkin "İşin bize yansıyan bir boyutu söz konusuysa güvenlik birimlerimiz, adliyemiz inceleyecektir. Bu gündemi ilgililere bildirdik" ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- “Ermenistan ayağını denk alsın. Türkiye Azerbaycan'ın her zaman yanındadır. Srebrenitsa katliamından 25 yıl geçti hala ciddi bir yargılanma yapılmadı.”

- “Mülteci kardeşlerimizi topraklarımıza almasaydık onların da başına aynısı gelecekti. Eğer Suriye'den kaçanların hepsi Avrupa'ya geçseydi Avrupa'da demokrasi kalmazdı, aşırı sağ iktidara gelirdi.”

- “Türkiye düşmanlığı, İslam düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı hattından ilerleyenlerin, yarın bir gün Avrupa'nın gerçek demokratlarını hedef alacağı konusunda kuşku yoktur.”

- “Fransa Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımızın meşru Serrac hükümetine verdiği desteği hedef alarak toplu mezarların üstünü örtemez.”

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan-Ermenistan sınırında meydana gelen silahlı çatışma sonucunda iki taraftan da ölü ve yaralılar olduğu aktarılmıştı.

Azerbaycan ordusu, “Ermenistan, Tovuz bölgesinde ateşkes rejimini kabaca ihlal ederek, topçu birliklerinden mevzilerimizi ateş altına aldı. Her iki taraftan da kayıplar var” açıklaması yapmıştı.

Ermenistan ise, Azerbaycan tarafını sınırı ihlal etmekle suçlayarak “Askerler destek noktasını ele geçirmeye çalıştı, ancak ateşle karşılık verilmesi üzerine geri çekildi” ifadelerine yer vermişti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan, “Türkiye, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecektir” açıklaması gelmiş ve Ermenistan Dışişleri Bakanlığı da Dışişleri Bakanlığı’nın Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşanan gerginlikle ilgili Azeri tarafına koşulsuz destek verdikleri açıklamasına yanıt vermişti. Bakanlık, “Türkiye’nin istikrarsızlığı provoke etmeye yönelik girişimlerini kınıyoruz” açıklaması yapmıştı.