AKP: Cumartesi Anneleri'ne İzin Verilmeyecek

AKP: Cumartesi Anneleri'ne İzin Verilmeyecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik affın gündemlerinde olmadığını söyledi. Çelik bundan sonra İstiklal Caddesi'nde Cumartesi Anneleri'ne izin verilmeyeceğini açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, af konusunda tutumlarının değişmediğini ve konunun gündemlerinde olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AKP MYK toplantısı 3 saatin ardından sona erdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

MİLLET KIRAATHANELERİNİ TAKİP EDİYORUZ: Geldiğimiz dönemde şehir siyaseti önemli bir hale geliyor. Götürülen hizmetin hem şehirlerin altyapısını düzeltmek hem şehirlerin yaşanabilir olması açısından önemli. Cumhurbaşkanımız yatay mimariye önem veriyor. Bunu takip ediyoruz. Millet bahçelerinin, millet kıraathanelerinin yapılması yeni hizmetler olarak hayata geçirilmesini takip ediyoruz. Raporlar burada kalmıyor. İlgili başkanlarımız bunu incelemeye devam edecekler. Yerel seçimleri güçlü bir biçimde gündeme almış bulunuyoruz.

AF YOK: (Afla ilgili soru üzerine) Gündemimizde bu konu yok. Pozisyonumuzu koruyoruz. Gündemde af yok. İzliyoruz.

MACRON’UN AÇIKLAMASI: Hayretle karşılıyoruz. Türkiye ne zaman özgür, güçlü bir politika sergilerse Türkiye’ye İslamcılık ve Osmanlıcılık yapıştırılıyor. Metni açıkça okudum. Kullandığı kavramlara hakim değil. Türkiye’nin kurucu liderinin izinde ilerleyen bir Türkiye var. Kendisi biraz yakından takip ederse bu açıklamalarının aşırı grupların işine yaradığını göreceği makaleler vardır. Bu söylemleri söyleyenlerin DEAŞ’ın tuzağına düştüğünü görür. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır. Gelişmiş bir oryantalist yaklaşım bile değildir. Çağın gerisinde kalmıştır. Son derece yanlıştır. Türkiye’nin AB’den uzaklaştığını söylüyor. Demokratik konularda, refahın paylaşımı konusunda son dakika cimri yaklaşımlar. Terörle mücadelede, göçmenlerin barınması konusunda son derece cömertler. Fransa ne kadar Avrupa devleti ise, Türkiye de o kadar Avrupa devletidir. Bu tartışmasızdır. Türkiye yalnızca terörle mücadele edecek, göçmenleri barındıracak ülke değildir. Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler tam üyelik müzakereleridir. Macron konuşmasında yanlış yapmıştır. İslami terör ifadesinin kimsenin işine yaramadığını söylemek isteriz.

İTTİFAK İÇİN DEĞERLENDİRMEMİZ YOK: (Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı devam edecek mi?) Cumhur İttifakı’nın milletimizde karşılığını gördük. İttifakın kıymetinin altını çiziyoruz. Yerel seçimlerde böyle bir şey olur, olmaz değerlendirmemiz yok. Böyle bir şey olursa açıkça paylaşırız. İttifaka bağlılığımızın altını çiziyoruz.

AŞIRI SAĞCILAR AVRUPA’NIN DEAŞ’I: (Hollanda’daki Hazreti Muhammed konulu karikatür yarışması) Wilders denilen kişi birinci sınıf ırkçıdır. Faşist kelimesini hak eden bir kişidir. Haddini aşan girişimlerde bulunuyor. Hollanda hükümeti bu şahsın kampanyasının yanlış olduğunu, kendilerini bağlamadığını ancak düşünce özgürlüğünden dolayı müdahale edemediklerini söylüyorlar. Hz. Muhammed, Hz. Musa, Hz. İsa hepsi peygamberlerimizdir. Düşünce özgürlüğü şeklinde değerlendirilmesi bu faşistlerin daha yükselmesini sağlıyor. Aşırı sağcılar, Avrupa’nın DEAŞ’ıdır.

İSTİKLAL’DE İZİN VERİLMEYECEK: Anneliğin siyaseti ve ideolojisi yoktur. Gelişmeler sonrası bu önlemleri almak zorunlu olmuştur. Bu annelere karşı bir tutum değildir, İçişleri Bakanı’mız bunu açıkça söyledi. Terör gruplarının bu alanı açıkça istismar etmesi ile ilgilidir. Bu siyasi istismar partisi provakatif olaylar sergileme çabasındadır. Provakatif olaylar olmasına müsaade edilmeyecektir. Anneler ve evlatları ile ilgili derdi olana kapımız açıktır. İstiklal Caddesi gibi yerlerde eylemlere asla müsaade edilmeyecek. Eylemi AK Parti bile düzenliyor olsa müsaade edilmeyecek. Valilik nereyi gösterirse orada yapılabilir. Evlat acısı yaşayan annelere saygılarımızı sunuyoruz. Bu tavrın annelere gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz.”