AKP cephesinden, İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin açıklamalar

AKP cephesinden, İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin açıklamalar

İmamoğlu'na yönelik mahkeme kararının ardından AKP cephesinden konuya ilişkin açıklamalar geldi.

İleri Haber

Eski milletvekili ve AKP’nin geçmiş hükümetlerinde bakanlık yapmış olan Hüseyin Çelik, İmamoğlu hakkındaki hapis cezası kararını AK Parti iktidarına yapılmış en büyük kötülüktür. 1998’de İBB Başkanı iken Sn. Erdoğan’a verilen ceza ile bunun ne farkı var?” şeklinde değerlendirdi. AKP Grup Başkanvekili “Hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü yoktur ve olamaz” derken, diğer Grup Başkanvekili Bülent Turan ise “Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var” dedi.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinden sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Kararın ardından eski milletvekili ve eski Kültür ile Eğitim Bakanı AKP’li Hüseyin Çelik, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

'AK PARTİ İKTİDARINA YAPILMIŞ EN BÜYÜK KÖTÜLÜK'

Çelik’in paylaşımı şöyle:

"Sn.Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza, Ak Parti iktidarına yapılmış en büyük kötülüktür. 1998’de İBB Başkanı iken Sn. Erdoğan’a verilen ceza ile bunun ne farkı var? Askerin ve yargının siyaseti şekillendirme çabası her zaman ters tepmiştir. Bu karar, sadece muhalefeti konsolide eder."

‘HİÇ KİMSENİN HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜ YOKTUR’

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ise “Sayın İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla ilgili yapılan yargılamada bir karar verilmiştir. Bunun kanun yolları açıktır. Bu konu ile ilgili yasama Meclisinde görüşme yapılamayacağını ifade ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın kararın Saray talimatıyla verildiğini ve siyasi bir karar olduğunu söylemesinin ardından bir kez daha söz alan Akbaşoğlu, şunları söyledi:

“Mesnetsiz iddia ve iftiraları reddediyorum. Burada kurul halinde çalışan kamu görevlilerine TCK çerçevesinde hakaret edildiği gerekçesiyle bağımsız ve tarafsız yargı kararını vermiştir. Hiç kimsenin hakaret etme özgürlüğü yoktur ve olamaz. Tabii ki seçimle gelenin seçimle gitmesi taraftarıyız. Halk en güzel vicdani kararları her zaman vermiştir. 15 seçimde AK Parti’yi iktidar yapmıştır. Mahkemenin bağımsız verdiği kararı yürütme organına yamamaya çalışmak acziyettir. Reddediyoruz.”

‘ŞU AN KESİNLEŞMEYEN BİR KARAR SÖZ KONUSU’

Kararın ardından bir açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da “Biz siyaseti önemseyen bir ekibiz. Biz meydanlarda siyasi polemik yapmayı seven bir ekibiz. Şu an kesinleşmeyen bir karar söz konusu. Yerel mahkemenin verdiği bir karar var. Bu kararın da konusu yargıya hakarettir. Ancak bundan sonraki süreçte hem İstinaf hem de Yargıtay boyutu olacaktır. Biz de isteriz ve dileriz ki bütün siyasi rakiplerimiz hakarete varan, davalara konu olan açıklamalar yapmasın. Ancak meydanlarda gümbür gümbür demokratik yarış yapalım" ifadelerini kullandı.