AKP cephesinden ABD’ye tepki: Tweetle 'posta koyuyorlar'

AKP cephesinden ABD’ye tepki: Tweetle 'posta koyuyorlar'

ABD’nin yaptırım kararına AKP hükümeti tweetlerle tepki göstermeye devam ediyor. Bir tweet tepkisi de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan geldi.

İleri Haber

Her fırsatta ABD ile müttefikliğini vurgulayıp övünen AKP hükümeti, kriz durumlarında ise Twitter'dan 'meydan okumaya' çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD’nin rahip Brunson ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararına tepki gösterdi.

Tepkisini Twitter’dan ortaya koyan yapan Oktay, ABD’ye ‘büyük devlet’ ifadeleriyle 'yüklendi'.

'ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE BÜYÜK BİR DEVLETİZ'

“Yaşanan son gelişmeler, büyük devlet olmanın ekonomik, askeri veya coğrafi büyüklük ile aynı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir” ifadeleriyle açıklamasına başlayan Oktay, şunları söyledi:

“Büyük devlet olmak, uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmeyi, yapılan anlaşmalara bağlı olmayı, adalet ve saygınlık ilkesine sadık kalmayı, halkının çıkarlarını küçük çıkar gruplarının üstünde tutmayı ve daima mazlumların yanında olmayı gerektirir. Biz, bayrağı, vatanı ve milletiyle birlikte büyük bir Devletiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük devlet olmanın gereğini yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyiz.”

[ih2]

SOYLU DA TWİTTER’DAN ‘MAL’ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ABD’nin kararına “Bizim orada bir malımız var; o da FETÖ. Onu da alacağız” şeklinde kendine has sokak ağzıyla Twitter’dan cevap vermişti.

ABDÜLHAMİT GÜL DE ‘ORADA PARAM YOK’ DEMİŞTİ

Hakkında yaptırım kararı alınan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Twitter’dan “Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüm olmadı. ABD'de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım, ne bir tek kuruş param da yoktur. Nasip olursa belki bir gün memleketim Gaziantep'te küçük bir zeytinlik alırım” ifadeleriyle ABD’ye tepkisini dile getirmişti.

ERDOĞAN İSE ŞAŞKIN VE KIRGIN

ABD’nin dün yaptırım kararını resmen açıklamasından saatler önce bu ülkenin tehditlerine karşı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ABD’ye kırılmış ve şaşkın görünüyordu. ABD’nin tepkilerini anlamlandıramayan Erdoğan, "Bize tehdit ifadeleriyle yaklaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Biz bugüne kadar ABD ile NATO'da en güzel dayanışmayı ortaya koyduk. Kore'de onlarla beraber olduk, onlarla birlikte birçok mücadeleyi verdik ve bu mücadeleyi birlikte veren, hala NATO'da en üst düzeyde dayanışmayı ortaya koyan bir Türkiye'ye böyle bir tehdit dili kullanmak, asla yakışmaz” demişti.

[ih3]

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı'yla bir araya gelerek, bazı görüşmeler yapacağını söylemiş, bu açıklamadan saatler sonra ABD yaptırım kararını resmen ilan etmişti.