AKP cenahından İmamoğlu'na yanıt: Seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun

AKP cenahından İmamoğlu'na yanıt: Seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun

İstanbul yenilgisini kabul edemeyen AKP cenahı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun "Mazbatamızı verin" açıklamalarına yanıt verdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun "Mazbatamızı verin" açıklamalarına, AKP cenahından hızla yanıt geldi. Açıklamadan rahatsız olan AKP'liler, "Sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun" yorumunda bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “İstanbul CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Diyoruz ki sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun nasıl getiriyorsun bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun?” ifadesini kullandı.

Yavuz,  Biz istiyoruz ki ne İmamoğlu ne de Yıldırım aleyhine bir şey yazılmasın. Bize verilmiş her oyun hanemize kaydedilmesini istiyoruz. Aradaki fark 29 binlerden 20 binlerin altına inmiştir. Göreceksiniz sonunda bizim söylediğimiz rakam çıkacak" iddiasında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcı Mahir Ünal, İmamoğlu'nun açıklamasına Twitter üzerinden yanıt verdi.

Ünal, “Ekrem İmamoğlu; devam eden hukuki süreçten neden rahatsız?” diye sorarak, “Kendisi elinde belge sallayarak usulsüzlükten bahsediyor” iddiasında bulundu.

Ünal açıklaması şöyle:

“Sn.Ekrem İmamoğlu; devam eden hukuki süreçten neden rahatsız? Kendini Başkan ilan edip, bu sürecin durdurulmasını neye dayanarak istiyor? Kendisi elinde belge sallayarak usulsüzlükten bahsediyor.”

“YSK itirazları dikkate almasın ve hukuki süreç durdurulsun ve “elim ayağa kaldırılsın” diyor. Bu tavır millet iradesine, hukuk devletine saygısızlıktır. Devlet adamlığı, hukuki süreci yok saymak, şaibe oluşturmak, “ben başkanım” diyerek meseleyi oldu bittiye getirmemektir.”