AKP Aksaray İl Başkanı’ndan ‘helallik’ şovu: Kafe işletmecilerine dükkanlarını açtırdı, zarara uğrattı!

AKP Aksaray İl Başkanı’ndan ‘helallik’ şovu: Kafe işletmecilerine dükkanlarını açtırdı, zarara uğrattı!

Erdoğan'ın "helallik" istemesine özenen AKP Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, genelgeye rağmen kafe işletmecilerine hiçbir ceza olmadan dükkanlarına müşteri alabileceklerini söyledi. Altınsoy'un vaadiyle hareket eden işletmeciler zarara uğradı.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Aksaray’da kafe işletmecileri ile bir araya gelen AKP İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, esnaftan “helallik” isteyerek artık dükkanlarını açabileceklerini, olası bir ceza yazılma durumunda ise cezanın iptal ettirileceğini vadetti. Altınsoy’un bu vaadi sonrası kafelerini açan işletmecilere polis ceza yazdı. Yaşananların ardından esnaflar önce Altınsoy’a ulaşamadı. Ardından cezaların iptal edildiği öğrenildi. Açılış için masraf eden işletmeciler ise zarara uğradı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecine ilişkin maddi sıkıntıya düşenlerden "helallik" istemesinin yankıları sürerken, Aksaray’da skandal bir olay yaşandı.

Salgın sürecinde AKP politikalarının en mağdur kesimlerinden olan kafe işletmecileriyle dün (19 Mayıs) bir araya gelen AKP Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, işletmecilerin sorunları dinledikten sonra Erdoğan’a özenerek “helallik” istedi.

HIZINI ALAMADI, ‘AÇILIŞ’ VADETTİ

Edindiğimiz bilgilere göre, hızını alamayarak “Size bir müjdem var” diyen Altınsoy, “normalleşme” genelgesine göre sadece gel al ve paket servis olarak çalışan kafelere müşteri alınabileceğini, kendilerine hiçbir ceza yazılmayacağını, yazılırsa da iptal ettireceklerini vadetti.

İŞLETMECİLERE CEZA YAZILDI

Altınsoy’un açıklaması sonrası bazı işletmeciler dün kafelerini açtı. Bunun üzerine polis tarafından işletmecilere ceza yazıldı. Altınsoy’un beyanını dile getiren işletmecilere, “Biz Hüseyin Altınsoy’a değil, devlete bağlıyız” yanıtı verildi.

Dün yaşananların ardından Altınsoy’a ise ulaşılamadı. Yine edindiğimiz bilgilere göre işletmecilere yazılan cezalar iptal edildi. Açılış için masraf eden işletmeciler ise zarara uğradı.

DAHA FAZLA