AKP adayı Zeybekci broşüründe İzmir diye Yunan adası fotoğrafı kullandı

AKP adayı Zeybekci broşüründe İzmir diye Yunan adası fotoğrafı kullandı

AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci seçim broşüründe İzmir yerine bir Yunan adası olan Sakız Adası'nın fotoğrafını kullandı. Bu durumu ortaya çıkaran CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, " Fotoğraftaki yerin İzmir olmadığını bilecek kadar bile İzmir'i tanımamışsınız. Her şeyiniz çakma, düzmece" dedi.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci'nin, seçim broşüründe kullandığı fotoğrafın bir Yunan adası olan Sakız Adası olduğu ortaya çıktı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tarafından ortaya çıkarılan olaya ilişkin Yücel, "Slogan güzel ama keşke Sakız Adası yerine İzmir resmi kullansaydınız" ifadesini kullandı. AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci için hazırlanan broşürde, İzmir yerine Sakız Adası'nın fotoğraflarının kullanıldığı ifade edildi.

'FOTOĞRAFTAKİ YERİN İZMİR OLMADIĞINI BİLECEK KADAR BİLE İZMİR'İ TANIMAMIŞSINIZ'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuya ilişkin olarak kişisel Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu. Yücel, Zeybekci'ye hitaben yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Slogan güzel ama keşke Sakız Adası yerine İzmir resmi kullansaydınız. Ya da sloganı şöyle yapsaydınız; 'Turizmle kültürle iç içe Sakız Adası.' Fotoğraftaki yerin İzmir olmadığını bilecek kadar bile İzmir'i tanımamışsınız. Her şeyiniz çakma, düzmece."