AKM otoparkı çalışanlarına ücretli

AKM otoparkı çalışanlarına ücretli

Yeniden açılan AKM'nin otoparkı, sanatçı ve çalışanlar için de ücretli olacak. 

AKP tarafından yıkılarak yeniden inşa edilen ve geçen haftalarda açılışı yapılan Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) otoparkında personel için yer ayrılmadığı ortaya çıktı.

AKM’de çalışan sanatçı ve personeller araçları ile gelmeleri gerektiğinde günlük 65 lira otopark parası vermek zorunda. Duruma tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Havalimanlarına uçuş, köprüler ve otoyollara geçiş garantisi veren hükümet, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı otoparklara da park etme garantisi mi verdi?" dedi.

'25 GÜN ÇALIŞAN BİN 625 LİRA ÖDEYECEK'

CHP'li İlgezdi, AKM’de otoparkların yetersizliğinin gerekçe gösterilerek çalışanlara yer ayrılmadığını açıklayarak, şunları söyledi:

"2 bin kişilik büyük salonunun, 800 kişilik tiyatro salonunun olduğu, bu temsiller için yüzlerce sanatçı ve personelin çalıştığı AKM’ye sadece 400 kişilik otopark yapılması kimin talimatıdır?

Çalışanlara otoparkta yer ayrılmadığı için günlük 65 lira otopark parası ödemek zorundalar. 25 gün çalışmaya gelen çalışanlar ayda bin 625 lira otopark parası ödemek zorunda kalacak. Bu çalışanların birçoğunun maaşının yarısı otopark ücretine gidecek. Böyle bir uygulama olamaz."

'MAAŞLARININ YÜZDE 46'SI OTOPARKA GİDECEK'

Evrensel'in aktardığına göre "Daha önce 3.500 lira maaş alan 3600 ek göstergeli çalışanları ortaya çıkarmıştım. Bu ekipten bir oyun hazırlığı için 25 gün çalışmaya gelen personel otoparka bin 625 lira vermek zorunda. Yani 2 bin liradan az gelir için çalışmak zorunda. Başka bir ifade ile maaşlarının yüzde 46’sı otoparka gidecek" diyen İlgezdi, başka hiçbir devlet kurumunda personele böyle bir muamele yapılmadığını söyledi.

DAHA FAZLA