Akkuyu'da iş cinayeti iddiası Meclis gündeminde

Akkuyu'da iş cinayeti iddiası Meclis gündeminde

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Emrah Balı isimli işçinin Akkuyu Nükleer Santrali'nde hayatını kaybettiği iddiasını Meclis'e taşıdı. Başarır, Bakan Fatih Dönmez'e Balı'nın akıbetini ve bugüne kadar hayatını kaybeden işçileri sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akkuyu Nükleer Santrali'nde iş cinayeti yaşandığı iddiasına Meclis gündemine taşıdı. Başarır, Emrah Balı isimli işçinin elektrik panosunun üstüne düşerek hayatını kaybettiği iddiasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e sordu.

Kötü çalışma koşullarıyla sıkça gündeme gelen Mersin'deki santralde, işçi Emrah Balı'nın geçen çarşamba günü hayatını kaybettiği iddia edilmişti. CHP'li Başarır, Bakan Fatih Dönmez'e Balı'nın akıbetini sordu. Başarır ayrıca, "Akkuyu Nükleer Santralı inşaatının yapımına başlandığı günden bu zamana kadar hangi gerekçelerle kaç işçimiz yaralanmış, kaç işçimiz hayatını kaybetmiştir?" sorusunu da yöneltti.

'ÜLKEMİZİN BELASI HALİNE GELDİ'

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında birçok vahim olay meydana geldiğini hatırlatan CHP’li Başarır, şunları söyledi:

"Bu nükleer santral, ülkemizin belası haline gelmiştir. Özellikle de Mersin ve ülke kamuoyunda hemen hemen her hafta santralda çalışan işçilerimizin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği iddiaları sıklıkla konuşulmaya başlanmıştır. İnsan yaşamı bu kadar ucuz olmamalı. Gerekli tedbirler alınmadığında bir işçimizin hayatını kaybetmesi, iş kazası değil bir iş cinayetidir."